Αθλητισμός|24.08.2024 19:59

Premier League: Ασταμάτητη η Σίτι, καυτός ο Χάαλαντ με χατ-τρικ - Ήττα για τη Γιουνάιτεντ απ' την Μπράιτον

Newsroom

Ασταμάτητη είναι η Μάντσεστερ Σίτι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ στο ξεκίνημα της σεζόν στην Premier League. Οι Πολίτες διέλυσαν με 4-1 την Ίπσουιτς, ενώ την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Τότεναμ. Προηγουμένως, η καταπληκτική Μπράιτον υποχρέωσε σε ήττα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που άρχισε προβληματικά και τη νέα σεζόν.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει ξεκινήσει «καυτός» στη νέα σεζόν καθώς μετά από δύο αγωνιστικές μετρά ήδη τέσσερα γκολ! Πριν από μία εβδομάδα σκόραρε στο 2-0 επί της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, και ακολούθως στο πρώτο ματς μπροστά στο κοινό της Σίτι, πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ στο νέο πρωτάθλημα. Ο Νορβηγός σκόραρε δύο φορές μέσα σε 4 λεπτά κι άλλη μία στο φινάλε του ματς, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Πολίτες στο άνετο 4-1 επί της Ίπσουϊτς.

Οι φιλοξενούμενοι που προηγήθηκαν στο 7΄ με τον Σμόντικς, δέχτηκαν τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά στο «Έτιχαντ» και φυσικά δεν απέφυγαν τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα ματς.

Στο μεταξύ, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Λέστερ (1-1), η Τότεναμ «ξέσπασε» στην Έβερτον και με το εμφατικό 4-0 στο Λονδίνο πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Τα δύο γκολ σε διάστημα 12 λεπτών πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έφεραν από νωρίς τα Σπιρούνια σε θέση οδηγού απέναντι στα Ζαχαρωτά, που μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Μπράιτον (0-3) γνώρισαν ακόμα μία βαριά ήττα προβληματίζοντας ξανά (έχουν δεχτεί επτά γκολ σε δύο ματς χωρίς να σκοράρουν).

Τα πρώτα τους «τρίποντα» και, μάλιστα, εκτός έδρας πέτυχαν Γουέστ Χαμ και Νότιγχαμ Φόρεστ επί των Κρίσταλ Πάλας (2-0) και Σαουθάμπτον (1-0), ενώ η Φούλαμ μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Ολντ Τράφορντ από τη Γιουνάιτεντ, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της επικρατώντας με 2-1 επί της Λέστερ.

Η «αυλαία» της 2ης αγωνιστικής άνοιξε στο «American Express Stadium», όπου η Μπράιτον με γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διπλασιάζοντας τις επιτυχίες της στο νέο πρωτάθλημα της Premier League.

Οι Γλάροι προηγήθηκαν στο 32΄ με τον - πρώην παίκτη της Γιουνάιτεντ - Ντάνι Γουέλμπεκ και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με τον Ντάλοτ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή ένα (αδύναμο) πλασέ του Μίλνερ στο 52΄ και τον Γουέλμπεκ να «σημαδεύει» το δοκάρι στο 58΄.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα με τον Αμάντ Ντιαλό και φάνηκε να πετυχαίνουν την ανατροπή στο 70΄ με τον Γκαρνάτσο, όμως το γκολ ακυρώθηκε από το VAR. Στις καθυστερήσεις (90' +5) ο Ζοάο Πέδρο με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Ονάνα, χαρίζοντας το «τρίποντο» στους γηπεδούχους.

Αποτελέσματα - Σκόρερ

  • Μπράιτον-Μάντσεστερ Γ. 2-1 (32΄ Γουέλμπεκ, 90+5΄ Ζοάο Πέδρο - 60΄ Ντιαλό)
  • Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 0-2 (67' Σούτσεκ, 72' Μπόουεν)
  • Φούλαμ-Λέστερ 2-1 (18' Σμιθ-Ρόου, 70' Ιβόμπι- 38' Φαέ)
  • Μάντσεστερ Σίτι-Ίπσουιτς 4-1 (11', 15' πέν, 88' Χάαλαντ - 14' Ντε Μπρόιν - 7΄ Σμόντικς)
  • Σαουθάμπτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 0-1 (70' Γκιμπς - Γουάιτ)
  • Τότεναμ-Έβερτον 4-0 (14' Μπισούμα, 25',77' Σον, 71' Ρομέρο)
Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΤότεναμΈρλινγκ ΧάαλαντΜπράιτονειδήσεις τώρα