Αθλητισμός|24.08.2024 22:45

Μετάλλια και μεγάλες επιτυχίες για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Newsroom

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τα ελληνικά κουπιά διαπρέπουν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας!

Μερικές εβδομάδες μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τη Μιλένα Κοντού (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), η Ζωή Φίτσιου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Αγία Αικατερίνη του Καναδά. Έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό πέρασε δεύτερη τη γραμμή τερματισμού με χρόνο 7:31.65. To χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμάνα Ιονέλα Λίβια Κόζμιουτς με χρόνο 07:29.92, δηλαδή λιγότερο από 2 δεύτερα μπροστά από τη Ζωή Φίτσιου. Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος η Σιόμπχαν Μακκρόαν από την Ιρλανδία με 07:32.94.

Λίγο αργότερα, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης (μαζί με τον Πέτρο Γκαϊδατζή), Αντώνης Παπακωνσταντίνου, αναδείχτηκε «ασημένιος» Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, ο Έλληνας κωπηλάτης τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 7:31.65. Έδωσε μάχη με τον Ιρλανδό Πολ Ο'Ντόνοβαν που όμως πέρασε κατά 2'' νωρίτερα τη γραμμή του τερματισμού. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Νιλς Τόρε με 06:52.64.

Προηγουμένως, το εκπληκτικό δίδυμο του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών κάτω των 23 ετών που αποτελείται απ' τις Μιλένα Κοντού και Ευαγγελία Αναστασιάδου τερμάτισαν πρώτες κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία τους.

κωπηλασίαΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίαςειδήσεις τώρα