Αθλητισμός|29.08.2024 19:50

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η συγκλονιστική ιστορία της Ράλεϊ Κρόσλι που έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ

Newsroom

Η πρώτη συμμετοχή της Αμερικανίδας κολυμβήτριας, Κρίστι Ράλεϊ Κρόσλι, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν εντυπωσιακή, καθώς σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 μέτρα ελεύθερο, ένα ξεκίνημα που θεωρείται βέβαια ιδανικό.

Ωστόσο, η ζωή της 37χρονης κολυμβήτριας δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ιδανική», καθώς αντιμετώπισε αλλεπάλληλες δοκιμασίες για πολλά χρόνια.

Τα προβλήματα υγείας της ξεκίνησαν το 2007, όταν τραυματίστηκε σοβαρά από αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμένος, ενώ διέσχιζε τον δρόμο. Από αυτό το ατύχημα απέκτησε τρεις κήλες στον αυχένα και μία στο κάτω μέρος της πλάτης. Έναν χρόνο μετά, ήταν θύμα και δεύτερου τροχαίου ατυχήματος, το οποίο προκάλεσε την ανάπτυξη ενός καλοήθους όγκου στον εγκέφαλό της.

Δέκα χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ έκανε σκι με την οικογένειά της, υπέστη άλλο ένα σοβαρό πλήγμα.

Κατά τη διάρκεια του σκι, ο γιος της σήκωσε από το έδαφος αυτό που φαινόταν να είναι χιονόμπαλα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα κομμάτι πάγου. Αυτή η λανθασμένη εκτίμηση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματίσει κατά λάθος τη μητέρα του στο κεφάλι, προκαλώντας την ενεργοποίηση του όγκου στον εγκέφαλό της, με συνέπεια να παραλύσει η αριστερή πλευρά του σώματός της και να σταματήσουν να λειτουργούν τα όργανά της.

Παρά τις σκληρές δοκιμασίες που της επιφύλαξε η ζωή από μικρή ηλικία, η αθλήτρια κατάφερε να αναδειχθεί σε σύμβολο θάρρους και ακατάβλητης δύναμης.

Παραολυμπιακοί Αγώνεςπαγκόσμιο ρεκόρκολύμβησηειδήσεις τώρα