Αθλητισμός|31.08.2024 23:32

Premier League: Μυθικός Χάαλαντ με δεύτερο σερί χατ τρικ οδήγησε τη Σίτι στο «3x3»!

Newsroom

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει αρχίσει με πολύ άγριες διαθέσεις τη νέα σεζόν στην Premier League! Ο σούπερ της Μάντσεστερ Σίτι μετά το χατ τρικ με την Ίπσουϊτς (4-1) στις 24/8 και το γκολ στην πρεμιέρα επί της Τσέλσι (2-0), πέτυχε νέο χατ τρικ απέναντι στην Γουέστ Χαμ φτάνοντας τα επτά γκολ σε τρεις αγωνιστικές!

Οι πρωταθλητές πέρασαν άνετα κι από το Λονδίνο και έχοντας το απόλυτο των βαθμών δείχνουν από πολύ νωρίς ότι κι εφέτος είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Προηγουμένως, έγινε απίστευτη ανατροπή από την Μπόρνμουθ στο «Γκούντισον Παρκ»! Μέχρι το 87ο λεπτό η γηπεδούχος Έβερτον κρατούσε «αγκαλιά» το πρώτο εφετινό της «τρίποντο» μετά από δύο σερί ήττες, μόνο που «λογάριαζε» χωρίς τον Σινίστερα. Ο Κολομβιανός μέσος μπήκε στο ματς στο 65' και με μία ασίστ κι ένα γκολ οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε ένα μυθικό «come back» φέυγοντας με το μεγάλο «διπλό» μετατρέποντας το 2-0 σε 2-3! Ο Κουκ στο 90'+2 ισοφάρισε και στο 90'+6 ο Σινίστερα ολοκλήρωσε τη μεγάλη επιστροφή της Μπόρνμουθ, η οποία μετά από τρία ματς παραμένει αήττητη (2 ισοπαλίες και μία ήττα).

Από εκεί και πέρα Λέστερ και Ίπσουϊτς δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις έδρες τους κι έμειναν χωρίς νίκη (1-2 από την Άστον Βίλα και 1-1 με τη Φούλαμ), ενώ η Μπρέντφονρτ πέρασε άνετα απόγευμα απέναντι στη Σαουθάμπτον (3-1). Στο 1-1 έμειναν στο «Σίτι Γκράουντ», Νότιγχαμ Φόρεστ και Γουλβς, με τους «Λύκους» να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό.

Την πρώτη της απώλεια στο νέο πρωτάθλημα της Premier League είχε και η Άρσεναλ. Παίζοντας με 10 παίκτες σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος, λόγω της αποβολής του Ντέκλαν Τάις στο 49', οι «κανονιέρηδες» έμειναν στο 1-1 με την Μπράιτον, με τις δύο ομάδες να διατηρούν το αήττητο μετά από 3 αγωνιστικές. Η νικηφόρα πορεία τους όμως στο ξεκίνημα της σεζόν 2024-25 σταμάτησε το απόγευμα του Σαββάτου (31/9) στο «Έμιρειτς».

Το συγκρότημα του Μικέλ Αρτέτα προηγήθηκε στο 38' με τον Κάι Χάβερτζ μετά από ασίστ του Σακά, ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη τουυ δεύτερου μέρους οι Λονδρέζοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ντέκλαν Ράις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Οι «γλάροι» εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και στο 58' έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος είχε σκοράρει και απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την προηγούμενη αγωνιστική.

Premier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΑρσεναλΈρλινγκ Χάαλαντειδήσεις τώρα