Αθλητισμός|01.09.2024 21:10

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Τοξοβόλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ενώ ήταν 7 μηνών έγκυος

Newsroom

Η Βρετανίδα τοξοβόλος Jodie Grinham κατάφερε να γράψει ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ήταν έγκυος επτά μηνών.

Η Grinham έγινε η πρώτη αθλήτρια που αγωνίστηκε και κατέκτησε μετάλλιο ενώ ήταν έγκυος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το Σάββατο το βράδυ, εξασφάλισε τη θέση της στην ιστορία της τοξοβολίας, επικρατώντας της συμπατριώτισσάς της, Phoebe Paterson Pine, στον τελικό με μόλις έναν πόντο διαφορά, σε μια έντονη και συναρπαστική αναμέτρηση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τουρκάλα Oznur Cure Girdi, η οποία επικράτησε άνετα της Ιρανής Fatameh Hemmati.

Τι δήλωσε μετά την επιτυχία της

Η 31χρονη Grinham, η οποία γεννήθηκε με συγγενείς ανωμαλίες στο αριστερό της χέρι, δήλωσε μετά τη νίκη της ότι το μωρό της κλωτσούσε συνεχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Θεέ μου, το μωρό δεν σταματούσε!» είπε. «Είναι σαν το μωρό να λέει, ''τι συμβαίνει, είναι πολύ δυνατά, μαμά τι κάνεις!''. Αλλά ήταν υπέροχο, ήταν σαν μια μικρή τιμή να ξέρω ότι το μωρό είναι εκεί και απλά μια υπενθύμιση της μικρής φούσκας υποστήριξης που έχω στην κοιλιά μου. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα στον κόσμο» δήλωσε η χάλκινη παραολυμπιονίκης.

Η Grinham παραδέχτηκε ότι ανησυχούσε μήπως οι κινήσεις του μωρού επηρεάσουν τη συγκέντρωσή της στις βολές. «Και η προπονήτριά μου και εγώ περάσαμε πολύ καιρό κάνοντας μικρές προετοιμασίες εγκυμοσύνης, ώστε να συνηθίσω αυτό το συναίσθημα».

Η Grinham εξήγησε ότι με την εκπαίδευση και τις προπονήσεις είχε μάθει να παραμένει ήρεμη ακόμα και στις κρίσιμες στιγμές πριν από κάθε βολή. «Έτσι, ακόμη και όταν είχα αγώνες σκοποβολής σήμερα, θα ένιωθα αυτή την αίσθηση, και είναι σχεδόν σαν να την αναγνωρίζεις και να λες: "Ξέρω ότι είσαι εκεί, η μαμά σε αγαπάει, θα σε αγκαλιάσω σε ένα λεπτό" … και μετά θα συνέχιζα να κάνω τη διαδικασία», είπε.

Η συγκινητική εξομολόγηση

Η Grinham έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τον σύντροφό της για να αποκτήσουν παιδί, έχοντας περάσει τρεις αποβολές πριν από τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού. Ο γιος τους γεννήθηκε πρόωρα στις 28 εβδομάδες και πέρασε τις πρώτες 10 μέρες του σε θερμοκοιτίδα. Τώρα είναι δύο ετών. Την περασμένη εβδομάδα, στις 28 εβδομάδες της τρέχουσας εγκυμοσύνης της, ανησύχησε καθώς το μωρό φαινόταν να σταματά να κινείται. Η Grinham πέρασε δύο μέρες σε μαιευτήριο στο Παρίσι, όπου οι γιατροί την προετοίμαζαν για πιθανό πρόωρο τοκετό. Λίγες ημέρες πριν από την πρώτη της Παραολυμπιακή συμμετοχή, βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ίδιες προκλήσεις που είχε ζήσει στο παρελθόν. «Μπήκα και βγήκα από το νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα, ήταν πραγματικά δύσκολο», είπε.

Παραολυμπιακοί Αγώνεςαθλήτριαέγκυοςειδήσεις τώρα