Αθλητισμός|15.04.2019 12:40

Το βασανιστικό δίλημμα της Γιουνάιτεντ: Λίβερπουλ ή Σίτι;

Αλέξανδρος Λοθάνο

Πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Premier League, Λίβερπουλ (85 βαθμοί) και Μάντσεστερ Σίτι (83) δείχνουν αποφασισμένες να παλέψουν μέχρι τελευταίας… ικμάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Θεωρητικά, οι «Κόκκινοι» που έχουν δώσει ένα ματς περισσότερο από τους «Πολίτες», έχουν μπροστά τους ένα πιο βατό πρόγραμμα, αν και το αγγλικό πρωτάθλημα έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι.

Η Σίτι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, το οποίο όμως δεν είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά το τοπικό ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», την Μεγάλη Τετάρτη (24/04, 22:00), με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να παλεύουν για μια θέση στην τετράδα και την έξοδο στο Champions League.

Πέρα από την δική της… καμπούρα, όμως, η Γιουνάιτεντ έχει και ένα βασανιστικό δίλημμα: Αν κόψει βαθμούς από την Σίτι, πιθανότατα θα στέψει πρωταθλήτρια την Λίβερπουλ ύστερα από 29 χρόνια και θα την δει να μειώνει στο ένα την διαφορά τους στην λίστα με τις πολυνίκεις ομάδες (20 η Γιουνάιτεντ, 18 η Λίβερπουλ).

Αν χάσει από την Σίτι, η μεγάλη τοπική της αντίπαλος θα κάνει άλμα για την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος, η οποία θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στην Premier League τα τελευταία χρόνια.

Λίβερπουλ ή Σίτι; Και όμως, φαίνεται ότι η γενική εντύπωση είναι πως… δεν υπάρχει δίλημμα! Η πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει να μειώσει η Λίβερπουλ την μεταξύ τους απόσταση.

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ, έχει και άλλο λόγο να μην θέλει την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην κορυφή, παραδεχόμενος πρόσφατα ότι «δεν θα αντέξω να δω την Λίβερπουλ να κατακτά τον τίτλο, θα ήταν ένας εφιάλτης για κάθε φίλαθλο της Εβερτον».

Ο Ερίκ Καντονά, από την πλευρά του, απάντησε στο σχετικό δίλημμα ότι «είναι σαν με ρωτάτε αν προτιμώ να μου φτιάξουν τα δόντια μου από ξύλο ή τα πόδια μου από σφουγγάρια». Οπότε, ούτε η μια, ούτε η άλλη…

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των δύο μονομάχων

Λίβερπουλ (85 β.): Κάρντιφ (εκτός), Χάντερσφιλντ (εντός), Νιούκαστλ (εκτός) και Γουλβς (εντός).

Μάντσεστερ Σίτι (83 β.): Τότεναμ (εντός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός), Μπέρνλι (εκτός), Λέστερ (εντός) και Μπράιτον (εκτός).

Πρέμιερ ΛιγκΛίβερπουλΜάντσεστερ ΣίτιποδόσφαιροΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ