Αθλητισμός|06.09.2024 13:42

Με διαδικασίες εξπρές Ελληνοποιήθηκε ο Ρομάνο του Παναθηναϊκού για να πάει Ίντερ - Καταγγελία για κυβερνητική παρέμβαση

Newsroom

Αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη στην υπόθεση του 17χρονου Αργεντίνου Τιάγκο Ρομάνο που αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό και μετακόμισε στην Ίντερ, ως «κοινοτικός», αποκτώντας ελληνικό διαβατήριο με διαδικασίες εξπρές.

Ο Τιάγκο Ρομάνο, ο οποίος ξεχώρισε στα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού και πρόσφατα κλήθηκε στους νέους της Αργεντινής, αρνήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους πράσινους και μετακόμισε στην Ιταλία για χάρη της Ίντερ ως ελεύθερος.

«Ελληνοποίηση» σε δυο εβδομάδες

Ο Αργεντινός άσος υπέγραψε ως κοινοτικός, αφού οι Μιλανέζοι είχαν δώσει σχετικό τελεσίγραφο στον παίκτη.  Για να γίνει όμως αυτό χρειάστηκε η «ελληνοποίησή» του με διαδικασίες... fast track.

Και ενώ η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτείται η κατάθεση και των σχετικών δικαιολογητικών, ο Αργεντινός άσος εξαφάλισε ελληνικό διαβατήριο σε μόλις δύο εβδομάδες με ενδιάμεσο κρίκο ένα πρόσωπο που βρίσκεται στις παρυφές του πρωθυπουργικού γραφείου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Το αίτημα στη Διεύθυνση Ιθαγενείας Αττικής

Στο σχετικό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα και με το οποίο ζητούσε την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας ο Αργεντινός άσος ανέφερε:

«Σε συνέχεια της ενηλικίωσής μου υπέβαλλα την κατ’ αριθμόν …. Αίτηση για χορήγηση άδειας διαμονής δεκαετούς διάρκειας λόγω φοίτησης. Παρακαλώ πολύ όπως επισπεύσετε την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε μένα καθ’ ότι πρόκειται να υπογράψω συμβόλαιο συνεργασίας με την ποδοσφαιρική ομάδα Ίντερ Μίλαν, μόνο εφόσον κατέχω ευρωπαϊκό διαβατήριο και μπορέσω να μεταβώ στο Μιλάνο το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου».

ΠαναθηναϊκόςκυβέρνησηδιαβατήριοΙντερειδήσειςειδήσεις τώρα