Αθλητισμός|10.09.2024 11:07

Νεκρός ο πρώην σύντροφος της μαραθωνοδρόμου Τσεπτεγκέι που της έβαλε φωτιά

Newsroom

Πέθανε, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της μαραθωνοδρόμου Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα, και ο πρώην σύντροφός της, Ντίκσον Ντιέμα, ο οποίος την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά.

Ο Ντιέμα, σύμφωνα με την Daily Mail, από την σοκαριστική επίθεση που έκανε, υπέστη επίσης σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο με το θύμα. Μια εβδομάδα μετά τον θάνατο της αθλήτριας, πέθανε και αυτός.

Το χρονικό

Η επίθεση είχε λάβει χώρα στο σπίτι της Τσεπτεγκέι στη δυτική Κένυα και η αθλήτρια είχε εγκαύματα σε πάνω από το 75% του σώματός της.

Η αθλήτρια επέστρεφε από την εκκλησία με τα δύο παιδιά της, όταν ο δράστης την προσέγγισε, της έριξε εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην ζευγάρι είχε ανοιχτή διαμάχη για μία έκταση που είχε αγοράσει η Τσεπτεγκέι στην Trans Nzoia. Γείτονες, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, έσπευσαν να βοηθήσουν την αθλήτρια.

«Άκουσαν το ζευγάρι να καυγαδίζει έξω από το σπίτι τους. Κατά τη διάρκεια του καυγά, ο φίλος εθεάθη να ρίχνει ένα υγρό στη γυναίκα πριν την κάψει», ανέφερε κάποιος.

Η Τσεπτεγκέι τερμάτισε 44η στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το 2022 είχε κερδίσει το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουνού και Τρεξίματος στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης.

θάνατοςεπίθεσηφωτιάΟυγκάνταειδήσεις τώρα