Αθλητισμός|14.09.2024 20:40

Formula 1: Τέταρτη σερί pole position για τον Λεκλέρκ στο Μπακού!

Newsroom

Ο Σαρλ Λεκλέρκ μπορεί να είναι Μονεγάσκος όμως έχει μετατρέψει σε... σπίτι του την πίστα του Μπακού για το πρωτάθλημα της Formula 1! Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως ο πιλότος της Ferrari πήρε την pole position στο γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν για τέταρτη σερί φορά!

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε και η άνοδος της Σκουντερία που, μετά τη νίκη στη Μόντσα, έκανε το 1-3 στο Μπακού καθώς απ' την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο έτερος πιλότος της ιταλικής ομάδας Κάρλος Σάινθ. Αναμεσά τους, στη δεύτερη θέση του grid, θα βρίσκεται ο Οσκαρ Πιάστρι με την ανεβασμένη McLaren, που όμως είδε τον Λάντο Νόρις να έχει καταστροφικές κατακτήριες που τον φέρνουν στη 17η θέση!

Πρόκειται για μια ευνοϊκή συνθήκη για τη Red Bull, που δεν πατάει γερά το τελευταίο διάστημα. Ο Σέρχιο Πέρες θα εκκινήσει τέταρτος και ο Μαξ Φερστάπεν έκτος, ενώ οι Mercedes θα έχει στην πέμπτη θέση τον Ράσελ και στην έβδομη τον Χάμιλτον. Ακολούθησε ο πολύπειρος Φερνάντο Αλόνσο και ο καταπληκτικός νεαρός Αργεντινός Φράνκο Κολαπίντο της Williams, ο οποίος τερμάτισε στην ένατη θέση στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του σε κατατακτήριες!

Το 17ο γκραν πρι της σεζόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τη μάχη των οδηγών όσο και των κατασκευαστών, όπου η μάχη έχει φουντώσει για τα καλά μετά την άνοδο των McLaren και Ferrari και την καθίζηση των Red Bull.

Βαθμολογία οδηγών

  1. Φερστάπεν 303
  2. Νόρις 241
  3. Λεκλέρκ 217
  4. Πιάστρι 197
  5. Σάινθ 184

Βαθμολογία κατασκευαστών

  1. Red Bull 446
  2. McLaren 438
  3. Ferrari 407
  4. Mercedes 292
Μαξ ΦερστάπενRed BullFormula 1Λάντο ΝόριςMcLarenFerrariGP ΑζερμπαϊτζάνΣαρλ ΛεκλέρκΌσκαρ Πιαστρί