Αθλητισμός|14.09.2024 23:00

Ρίγη συγκίνησης στη Λεωφόρο για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου - Στην οροφή του «Π. Γιαννακόπουλος» η φανέλα της

Newsroom

«Ράγισαν οι πέτρες» στο κλειστό της Λεωφόρου για την αδικοχαμένη Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Περίπου έξι μήνες μετά τον ξαφνικό της θάνατο, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού διοργάνωσε μια συγκινητική εκδήλωση και οι οπαδοί του Τριφυλλιού συνέρρευσαν στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη της εμβληματικής αρχηγού της ομάδας βόλεϊ γυναικών που έφυγε από τη ζωή στις 3 Μαρτίου 2024.

Το ιστορικό κλειστό γήπεδο του Παναθηναϊκού, εκτός από τους φίλους των Πρασίνων, φιλοξένησε συγγενείς της Ρούξι, ενώ εκεί ήταν και η ομάδα του Α.Ο. Βριλησσίων, η πρώτη στην οποία αγωνίστηκε η Ντουμιτρέσκου ερχόμενη στην Ελλάδα.

Οι τιμές μνήμης άρχισαν με ένα συγκινητικό πεντάλεπτο βίντεο με δηλώσεις αλλά και ένδοξες στιγμές της Ρούξι με τον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου, από το 2003 μέχρι και το 2009, κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ύψωσαν ένα πανό με δεκάδες πυρσούς αναμμένους στο οποίο αναγραφόταν η φράση: «Bασίλειο ο Τάφος του Ινδού και Βασίλισσα του εσύ». Μόλις άναψαν τα φώτα, το λάβαρο με τη φανέλα της Ρούξι Ντουμιτρέσκου έκανε την εμφάνιση του υπό τους ήχους του ύμνου του συλλόγου και λίγο αργότερα πήρε τη θέση του στην οροφή του «Παύλος Γιαννακόπουλος» εν μέσω αποθέωσης.

Η μητέρα της Ντόινα και ο γιός της Ρούξι, Φίλιππος, έδωσαν το «παρών» στο κλειστό της Λεωφόρου. Τιμητικές πλακέτες απένειμαν στα μέλη της οικογένειας της Ντουμιτρέσκου ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, ο πρώην έφορος του τμήματος βόλεϊ, Βασίλης Πιστιόλης, η Θύρα 13 αλλά και εκ μέρους του ΠΑ.ΣΑ.Π το μέλος του ΔΣ του συνδέσμου και νυν αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας, Αθηνά Παπαφωτίου.

Όταν ο κ. Μαλακατές παρέδωσε ένα κάδρο με φωτογραφίες της θρυλικής πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού, η μητέρα της Ρούξι δάκρυσε φανερά συγκινημένη...

Παναθηναϊκόςγήπεδο Λεωφόρουειδήσεις τώραΡούξι Ντουμιτρέσκου