Αθλητισμός|15.09.2024 22:30

Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι κράτησαν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο μηδέν - Παρέμεινε στην κορυφή ο Δικέφαλος

Newsroom

Φάσεις υπήρχαν, ρυθμός υπήρχε, ωραία ατμόσφαιρα υπήρχε. Κανείς δεν σκόραρε όμως και το 0-0 κράτησε πρώτο τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό μακριά από την κορυφή. Ουσιαστικά ήταν οι δύο τερματοφύλακες, ο Κοτάρσκι και ο Ντραγκόφσκι που με τις επεμβάσεις τους καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Παρέμεινε στην κορυφή της Super League ο Δικέφαλος και στο -5 το Τριφύλλι...

Επανέναρξη πρωταθλήματος με τα φώτα να πέφτουν στο γήπεδο της Τούμπας. Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό που «ασφυκτιούσε» για αποτέλεσμα δεδομένου πως η ψαλίδα από τον Δικέφαλο -μετά τις 3 πρώτες αγωνιστικές- είχε ανοίξει στους 5 βαθμούς. Ραζβάν Λουτσέσκου και Ντιέγκο Αλόνσο είχαν σχεδιάσει σπιθαμή προς σπιθαμή το ματς, κάτι που φάνηκε από το α΄ημίχρονο, σε ένα 45λεπτο απόλυτης τακτικής.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κλήθηκε να κινηθεί χωρίς τον Ταρίκ Τισουντάλι στην αποστολή λόγω των ενοχλήσεων που αντιμετώπισε ο Μαροκινός στην τελευταία πρόβα. Σε συνδυασμό με το πρόβλημα τραυματισμού του Μπράντον Τόμας, ο Τσάλοβ ήταν η μοναδική πινελιά του Ρουμάνου, επιλέγοντας μία συνταγή δοκιμασμένη και σίγουρη, με κορμό της περσινής σεζόν. Από την άλλη, ο Ντιέγκο Αλόνσο σε μία προσπάθεια να δυναμώσει την μεσαία του γραμμή, επιστράτευσε τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς στο πλευρό του Αράο, στην επιστροφή του Ίνγκι Ίνγκασον στην Τούμπα ως αντίπαλος.

Ορμώμενος από τη δυναμική της Τούμπας, ο πρώτος λόγος ανήκε στον ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός πως μπορούσε να κινηθεί καλύτερα στους κενούς χώρους λόγω της απόστασης που υπήρχε ανάμεσα στις «πράσινες» γραμμές. Μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Δικέφαλος, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα την δεξιά του πτέρυγα με τον... αεικίνητο Σβαμπ, έστειλε το πρώτο μήνυμα απειλής στον Παναθηναϊκό. Ο Μπάμπα έκανε υπέροχο γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, εκεί βρέθηκε ο Σβαμπ που πλάσαρε, αλλά ο Ντραγκόφσκι κράτησε όρθια την ομάδα του με σπουδαία επέμβαση.

Τρία λεπτά αργότερα, από μία κακή απομάκρυνση του πορτιέρε του Παναθηναϊκού, ο ο Οζντόεφ έδωσε με το κεφάλι στον Τσάλοβ και ο Ρώσος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Ντραγκόφσκι. Μετά το 15ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς αλλά αδυνατούσαν να επιτεθούν ορθολογικά, ψάχνοντας με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας τους Πελίστρι - Τετέ. Πρώτη υποψία απειλής για το «τριφύλλι» στο 18΄με το σουτ του Τετέ που όμως δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι.

Στο μεσοδιάστημα του α΄μέρους, το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο απορρόφησε καλύτερα την πίεση και το πρέσινγκ των ασπρόμαυρων που έμοιαζαν σαφώς πιο απειλητικοί, με καλύτερες συνεργασίες και τοποθετήσεις στο γήπεδο. Βέβαια το ημίχρονο έκλεισε με μία σπουδαία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, την μεγαλύτερη του 45λεπτου για τους «πράσινους», μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη που απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και «σέρβιρε» για τον Πελίστρι αλλά το τελείωμα του Ουρουγουανό έφυγε απελπιστικά ψηλά. Με το 0-0 οι δύο ομάδες αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανέναρξη του β΄μέρους, ήταν ξεκάθαρο πως το τρίποντο ήταν υπόθεση λεπτομερειών. Ενός λάθους, μιας στατικής φάσης. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω βάσει της εικόνας του αλλά και στις δύο περιπτώσεις με τον Γιάννη Κωνσταντέλια στο 53' και στο 57΄δεν πήρε σωστές αποφάσεις. Στην πρώτη, αν και είχε επιλογές για πάσα, επέλεξε να σουτάρει ενώ στην δεύτερη σε μία προσπάθεια να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό από δυνατό βολέ του Κοτάρσκι, ο Μλαντένοβιτς κάλυψε σωστά και ο Ντραγκόφσκι μάζεψε την μπάλα.

Το δεύτερο 45λεπτο «ζωντάνεψε» στο 67΄σε μία αντεπίθεση του Παναθηναϊκού όταν ο Τετέ μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Κοτάρσκι τον σταμάτησε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να πάρει την μπάλα και να εκτελέσει. Άμεση η απάντηση του ΠΑΟΚ, στο επόμενο λεπτό, με το δυνατό σουτ του Σβαμπ λίγο έξω από την περιοχή αλλά και πάλι ο πορτιέρε των πρασίνων φώναξε παρών. Φρέσκα πόδια στον άξονα, στα άκρα και στην επίθεση από τους δύο προπονητές, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ρίχνει Σαμάτα, Καμαρά και Ντεσπόντοφ και τον Ντιέγκο Αλόνσο να επιστρατεύει Τζούρισιτς, Ουνάϊ και Μαντσίνι στο μεσοδιάστημα του β΄μέρους.

Εν τέλει παρά τις αλλαγές, η λεπτομέρεια που θα μπορούσε να καθορίσει το πρώτο ντέρμπι της σεζόν δεν ήρθε ποτέ, απεναντίας περισσότερο φοβικές έμοιαζαν και οι δύο ομάδες όσο περνούσε η ώρα. Ο επίλογος γράφτηκε με την ευκαιρία του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις, με τον Αράο να βρίσκει τον Ιωαννίδη, εκείνος να επιχειρεί το απευθείας σουτ και τον Κοτάρσκι να καταγράφει μία φοβερή επέμβαση.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (Καμαρά 76’), Οζντόεφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 76’), Ζίβκοβιτς (Σορετίρε 88’), Τσάλοφ (Σαμάτα 66’).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς , Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (Τζούρισιτς 78’), Τετέ (Ουνάχι 78’), Πελίστρι (Μαντσίνι 78’), Ιωαννίδης.

Πηγή: SDNA 

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΠΑΟΚειδήσεις τώρα