Αθλητισμός|16.09.2024 22:30

Ο Πιερό συστήθηκε στο κοινό της ΑΕΚ με γκολ και η Ένωση νίκησε τον Βόλο πατώντας κορυφή!

Newsroom

Ο Πιερό μπήκε από... σπόντα στην αρχική ενδεκάδα λόγω ενοχλήσεων του Λιβάι Γκαρσία και σκόραρε στο ντεμπούτο του οδηγώντας την ΑΕΚ στη νίκη επί του Βόλου με 2-0 και στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο Κοϊτά το δεύτερο γκολ της Ένωσης στην OPAP Arena. Πάντως οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία καθώς εξέδωσαν και ανακοίνωση...

Με ενδεκάδα που δεν περίμενε κανείς παρατάχθηκε η ΑΕΚ στην OPAP Arena καθώς προέκυψαν προβλήματα στη... διαδρομή μέχρι το ματς. Κατ' αρχήν ήταν γνωστό πως θα απουσιάζουν οι Μπρινιόλι, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο και Λαμέλα, αλλά νοκ άουτ τέθηκαν και οι Βίντα - Μουκουντί για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με τραυματισμούς, ενώ επίσης προέκυψε και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Γκαρσία.

Έτσι η Ένωση έπαιξε με τον Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια με τους Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς και Πήλιο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα βρέθηκε ο Σιμάνσκι με τον Πινέδα με τους Ελίασον και Κοϊτά να παίζουν στις πτέρυγες, ενώ ο Λιούμπιτσιτς ήταν αυτός που βρισκόταν πίσω από τον Πιερό που έκανε ντεμπούτο.

Η ΑΕΚ μπήκε αρκετά δυνατά και μόλις στο 3' απείλησε με τον Κοϊτά, ο οποίος σούταρε, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Το 0-0 παρέμενε και η Ένωση είχε νέα καλή στιγμή με τον Πινέδα που ελίχθηκε ωραία, έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής και έκανε το σουτ, αλλά ο Κόβατς τον σταμάτησε. Ο Ρότα πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή σταμάτησε στα σώματα.

Ήταν εμφανές πως η ΑΕΚ παρά την εναλλακτική ενδεκάδα είχε μπει αρκετά καλά στο ματς. Μετά το 15’ ο Βόλος ανέβασε αρκετά τις γραμμές. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, κέρδισε κάποιες μονομαχίες στο κέντρο και στο 20’ είχε την πρώτη τελική με τον Μπερναντού χωρίς, όμως, επιτυχία.

Και στο 22' ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ με τον Πιερό να κάνει το τέλειο ντεμπούτο. Ο φορ από την Αϊτή ξεμαρκαρίστηκε ωραία από τον Μίλετιτς και με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε τη συστημένη σέντρα του Λάζαρου Ρότα κάνοντας το 1-0 για την Ένωση. Η ΑΕΚ δεν έριξε ένταση παρά το προβάδισμά της και έψαξε το δεύτερο γκολ έχοντας μια καλή στιγμή στο 31' με τον Κοϊτά. Γενικώς η Ένωση ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ματς.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 38' διότι από κει και πέρα ο Βόλος άρχισε να κερδίζει μέτρα και στο 44' απείλησε με τον Μεντιέτα από πλεονεκτική θέση να σουτάρει ψηλά άουτ. Το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου και ενώ για ένα πεντάλεπτο στις καθυστερήσεις υπήρξαν «κοκορομαχίες» και μία μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Πιερό και Μύγα.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Βόλος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος. Ο Φεράρι πάτησε στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, σούταρε με τον Στρακόσα να διώχνει στην κλειστή του γωνία. Ήταν εμφανές πως ο Βόλος είχε διάθεση να επιτεθεί απέναντι σε μία Ένωση που ψαχνόταν...

Στο 53' η Ένωση σκόραρε με τον Κάλενς, όμως το γκολ δεν μέτρησε με παρέμβαση του VAR και onfield review του Φωτιά που ερμήνευσε πως ο offside, Σταύρος Πήλιος συμμετέχει στην φάση παρότι δεν έχει επαφή με την μπάλα που κατέληξε στον Κάλενς από τον Μύγα.

Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε από το ακυρωθέν γκολ και στο 62' έφθασε στο 2-0. Ο Λιούμπιτσιτς επέμεινε, σέρβιρε στον Κοϊτά, ο οποίος σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στον Καλογερόπουλο, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα.

Μετά το 70' ο Βόλος ρίσκαρε. Ο Κόντε μπήκε αντί του Κορρέα και ο Βιγιαφανές αντί του Μεντιέτα, την στιγμή που ο Αλμέιδα κατά την προσφιλή τακτική άλλαζε πρόσωπα. Έβαζε Μάνταλο, Περέιρα και Άμραμπατ αντί των Λιούμπιτσιτς, Πινέδα και Ελίασον με στόχο να φρεσκάρει την ομάδα του. Τα δεδομένα του ματς, όμως, έμελλε να μην αλλάξουν με την ΑΕΚ να επικρατεί με 2-0 και να πατά κορυφή.

Πάντως απ' τον Βόλο είχαν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία καθώς διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ του Πιερό στο πρώτο γκολ αλλά και για κόκκινη κάρτα στην αψιμαχία με τον Μύγα.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (83΄ Γιόνσον), Πινέδα (75΄ Περέιρα), Λιούμπιτσιτς (75΄ Μάνταλος), Ελίασον (75΄ Άμραμπατ), Κοϊτά (89΄ Τσιλούλης), Πιερό.

Βόλος: Κόβατς, Μύγας, Κορρέα (74΄ Κόντε), Μύγας, Καλογερόπουλος, Φερράρι, Ντε Καμπς (10΄λ.τρ. Μπερνάντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74΄ Βιγιαφάνες) Ασεχνούν (66΄ Κόμπα), Άλτμαν.

Πηγή: SDNA

SuperLeagueΑΕΚΒόλος ΝΠΣειδήσεις τώρα