Αθλητισμός | 17.09.2024 20:54

Super League: Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 4ης αγωνιστικής απ' τον Στεφάν Λανουά

Newsroom

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής Στέφαν Λανουά δικαιώνει τους Φωτιά και Βίντσιτς για τη διαιτησία τους στους αγώνες ΑΕΚ - Βόλος και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.

Ο Βόλος φωνάζει για το γκολ του Πιερό υποστηρίζοντας ότι ο διεθνής επιθετικός από την Αϊτή έχει κάνει επιθετικό φάουλ στον Μίλετιτς αλλά ο επικεφαλής της ΚΕΔ, στο βίντεο των φάσεων της 4ης αγωνιστικής, δικαιώνει τον Βασίλη Φωτιά.

«Σε αυτή την περίπτωση το τέρμα πρέπει να κατακυρωθεί. Και οι δύο παίκτες διεκδικούν την μπάλα με τον ίδιο τροπο με τα χέρια τους σε φυσική ποδοσφαιρική επαφή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, για το ντέρμπι της Τούμπας και το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός για μαρκάρισμα στον Τετέ από τον Μπάμπα στο 67ο λεπτό, υποστηρίζει ότι ο άσος του Παναθηναϊκού «επιδιώκει την επαφή με σκοπό να κερδίσει πέναλτι. Ο διαιτητής βρίσκεται σε εξαιρετική θέση με ξεκάθαρη εικόνα της φάσεις και αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Αν δινόταν πέναλτι θα περιμέναμε να παρέμβει το var», δικαιώνοντας τον Βιντσιτς που έδειξε «παίζεται».

Ο αρχιδιαιτητής έχει συμπεριλάβει το γκολ του Καρλίτος στον αγώνα Αστέρας - Ατρόμητος όπου υποστηρίζει ότι είναι κανονικό, μία φάση από το Λαμία - Καλλιθέα όπου τονίζει ότι ο Ρινγκ των γηπεδούχων δεν έχει κάνει πέναλτι με το χέρι έπειτα από σουτ του Μουτίνιο από κοντινή απόσταση.

Στο Καραϊσκάκη, ο Λανουά υποστηρίζει ότι ο Σιέλης δεν έχει κάνει πέναλτι με το χέρι στη σέντρα του Ροντινέι. «Ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει τη μπάλα και μετά από εκτροπή αυτή βρίσκει το χέρι του που είναι σε φυσική θέση. Κανένα πέναλτι και αν το είχε υποδείξει ο διαιτητής θα έπρεπε να παρέμβει το VAR».

Τέλος, στο Πανσερραϊκός - Λεβαδειακός τονίζει ότι το var έπρεπε να παρέμβει για να αποβληθεί ο Κουτσογούλας του Πανσερραϊκού για μαρκάρισμα στον Βήχο.

Το βίντεο με τις φάσεις της 4ης αγωνιστικής

SuperLeagueδιαιτησίαΚΕΔ