Αθλητισμός|18.09.2024 21:58

Champions League: Έκανε «πάρτι» η Σπάρτα Πράγας, κόλλησαν στο μηδέν Μπολόνια και Σάλτσμπουργκ

Newsroom

Σαρωτική ήταν η Σπάρτα Πράγας στο δεύτερο «μενού» της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η τσεχική ομάδα ήταν εξαιρετική και νίκησε κατά κράτος στη μάχη με τη Σάλτσμπουργκ επικρατώντας άνετα και κυριαρχικά με 3-0. Αντιθέτως, στο άλλο απογευματινό ματς της Τετάρτης (18/9) η Μπολόνια έμεινε στο 0-0 με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Ρενάτο Νταλ' Αρα».

Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο έβαλαν σε θέση οδηγού τη Σπάρτα απέναντι στην Σάλτσμπουργκ στην «Epet Arena» της Πράγας, κάνοντας μία ονειρική πρεμιέρα στο Champions League. Το γρήγορο γκολ του Φινλανδού μέσου, Κάαν Καϊρίνεν στο 2' έδωσε ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους, που βρήκαν και δεύτερο τέρμα στο φινάλε του ημιχρόνου (42') με τον φορμαρισμένο Νιγηριανό επιθετικό, Βίκτορ Ολατούντζι.

Η σαφώς πιο έμπειρη στη διοργάνωση, Σάλτσμπουργκ, τα έπαιξε όλα για όλα στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να βρουν κενούς χώρους οι γηπεδούχοι και να «τιμωρήσουν» την ομάδα του Λάιντερς για τρίτη φορά με τον Λάτσι στο 58'.

Την ίδια ώρα στην Μπολόνια, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0) με τη Σαχτάρ. Με τον Χαράλαμπο Λυκογιάννη να ξεκινά στο αριστερό άκρο της άμυνας (επέστρεψε στο CL μετά από 12 χρόνια), η Μπόλονια παρότι πίεσε πολύ στο β' ημίχρονο έμεινε στο 0-0 με τη Σαχτάρ, η οποία πάντως είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να προηγηθεί.

Μόλις στο 4' ο Λούκας Σκορούπσκι έπεσε σωστά στη γωνία του και δεν επέτρεψε στον Γκιόργκι Σουντάκοφ να σκοράρει με εκτέλεση πέναλτι. Στην επανάληψη η ιταλική ομάδα πίεσε πάρα πολύ, έχασε κλασικές ευκαιρίες με τους Φαμπιάν και Κάστρο, αλλά το γκολ δεν ήρθε για το συγκρότημα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο.

Highlights

ειδήσεις τώραChampions League