Αθλητισμός|25.09.2024 21:50

Κύπελλο Ελλάδας: Δύσκολη πρόκριση για Άρη, ανατροπή από Ατρόμητο και ΟΦΗ, στα πέναλτι η Athens Kallithea

Newsroom

Έξι εισιτήρια σφραγίστηκαν για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί πέραν των Big 4 (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) που κατέλαβαν τις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας της περασμένης σεζόν θα βρίσκονται και οι Άρης, Βόλος, Αιγάλεω, Athens Kallithea, Ατρόμητος και ΟΦΗ.

Αποτελέσματα

25 Σεπτεμβρίου

  • Εθνικός Πειραιά - Άρης 0-1
  • Απόλλων Κρύας Βρύσης - Βόλος 0-3
  • Αιγάλεω - Καμπανιακός 3-2
  • Διαγόρας Ρόδου – Athens Kallithea 3-4 πεν. (0-0 κ.α., παρ.) 
  • Λεβαδειακός - Ατρόμητος 1-2
  • ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

  • 15:00 Ζάκυνθος - Παναργειακός
  • 15:00 Κηφισιά - Λαμία / Cosmote Sport 2 HD
  • 16:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναχαϊκή
  • 16:00 Νέα Ιωνία - Πανιώνιος
  • 19:00 ΑΕΛ - Πανσερραϊκός / Cosmote Sport 4 HD
  • Αιγέας Πλωμαρίου/Καβάλα - Αστέρας Aktor εκκρεμεί

Εθνικός - Άρης 0-1

Ο Άρης δυσκολεύτηκε αλλά εν τέλει εξασφάλισε το εισιτήριο για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επικράτησε 1-0 του Εθνικού Πειραιώς στο γήπεδο της Καλλιθέας. Το παιχνίδι κρίθηκε χάρη σε γκολ του Νταρίντα στο 31' με τους γηπεδούχους, που αγωνίζονται στη Γ' Εθνική, να έχουν ευκαιρίες για να σκοράρουν και να μετατρέψουν σε... θρίλερ την αναμέτρηση.

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού τιμήθηκε για το έργο της η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη», ενώ πραγματοποιήθηκε και ένα μίνι τελετουργικό στη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων των δύο ομάδων Κώστα Κατσούλη και Άλκη Καμπανού.

Εθνικός: Κούμπουλας, Χριστογιάννης (66΄ Τσιμπόκα), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάι, Σκεντεράι (66΄ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71΄ Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (57΄ Ποτουρίδης), Αντωνίου (66΄ Νταούλιας).

Άρης: Κουέστα, Χουάνκαρ (66΄ Φρίντεκ), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια, Εμβοντό (57΄ Μόντσου), Νταρίντα (88΄ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (57΄ Μάνου Γκαρθία), Σαμόρα, Ντιαντί (57΄ Σίστο), Σαβέριο.

Απόλλων Κρύας Βρύσης - Βόλος 0-3

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο Βόλος ΝΠΣ επικράτησε με 3-0 του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης στο Δημοτικό Στάδιο «Ιωάννης Τσερκεζίδης», εξασφαλίζοντας άνετα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δύο γκολ για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι είχαν υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο τον Λευτέρη Καλογήρου, έπειτα από την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Χοακίν Γκόμεζ, σημείωσε ο Μαρκ Κόσζτα (9΄, 40΄), ενώ δίχτυα βρήκε και ο Νίκος Δόσης (42΄). Αν μη τι άλλο, η διαφορά των δυο κατηγοριών ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν εμφανής.

Απόλλων Κρύας Βρύσης: Δομουκτσίδης, Πλατσιώτας, Κοτσίνης (70΄ Χαβιαρόπουλος), Γιαλαμούδης, Ιωσηφίδης, Ξανθόπουλος (70΄ Βασιλειάδης), Τσερρίκου, Καράμπελας, Γιόνδης (50΄ Τσάνι), Ταουσιάνης (59΄ Χατζηαλεξιάδης), Τζήμας (70΄ Γραμματικού).

Βόλος: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Σμέουλερς, Τσοκάνης, Κόσζτα (62΄ Κόντε), Βιγιαφάνες (62΄ Λυκουρίνος), Κόμπα (73΄ Μπερναντού), Δόσης, Κορέα (46΄ Ασλανίδης), Ασεχνούν (46΄ Νταϊλάνι), Τριανταφύλλου.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναχαϊκή 0-2

Η Παναχαϊκή ήταν ανώτερη απ' τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, επικράτησε με 2-0 και προκρίθηκε στην 16άδα. Σε ένα άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας, η Παναχαϊκή προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Ντε Τόμας στο 35', ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 64'. Έπεια από όμορφη ενέργεια του Πανάγου, ο οποίος έκανε την παράλληλη πάσα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντε Τόμας διπλασίασε τα τέρματά του.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Δούμας (46΄ Λούπας), Αζίζ (46΄ Τζίνο), Ρίντερ, Χάινριχ (72΄ Λέο), Μάντζης (46΄ Μπεγκάλα), Καλέμι (46΄ Αθανασίου), Σέποβιτς.

Παναχαϊκή: Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Σμάλης, Μπαξεβάνος, Λυμπεράκης, Τσάκνης, Νίλι (72΄ Παπατόλιος), Ζέκοφ (57΄ Κοζορώνης), Καραγιάννης (72΄ Ρόβας), Ντε Τόμας (83΄ Μαδριγάλ), Τραορέ (57΄ Λεσάι).

Αιγάλεω - Καμπανιακός 3-2

Το Αιγάλεω επικράτησε με 3-2 του Καμπανιακού εντός έδρας και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι και στα δυο ημίχρονα σκόραραν νωρίς, στο 9' με τον Τσούκαλο και στο 49' με τον Βάρκα παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 58' ο Εππά μείωσε το σκορ για τους Μακεδόνες αλλά στο 80' ο Νίκολι έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στο Αιγάλεω. Στο 90' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου, όμως δεν κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση και έτσι το Αιγάλεω πήρε την πρόκριση.

Λεβαδειακός - Ατρόμητος 1-2

Ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του Λεβαδειακού, επικράτησε 2-1 με πρωταγωνιστή τον Μπάκου και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Λεβαδειακό στο 12' με το γκολ του Γιαννιώτα έπειτα από ωραία κομπίνα, ωστόσο οι αλλαγές του Ουρουγουανού τεχνικού και η εκτελεστική δεινότητα του Μπάκου, ο οποίος σκόραρε δις στο 77' και το 79', έφερε... τούμπα το ματς και την πρόκριση. Πάντως ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει την πρόκριση στο 74' με τον Μπάλτσι.

Λεβαδειακός: Γκαραβέλης, Γιαννιώτας, Κωστή, Λαμαράνα (85’ Πλέγας), Κάσσος, Όζμπολτ (63΄Μπάλτσι), Τσοκάι, Λιάγκας, Κάτρης, Μορέιρα (46’ Τσάπρας), Ζίνι (71’ Ρομο).

Ατρόμητος: Κοσέλεφ, Τσακμάκης, Σταυρόπουλος, Μανσούρ (46’ Κίνι), Αθανασίου, Γκονζάλες, Καραμάνης (46’ Τσιγγάρας), Καλοσκάμης (46’ Καλοσκάμης), Μίχορλ, Βρακάς (61’ Ουάρντα), Φαν Βέερτ.

Διαγόρας - Athens Kallithea 4-3 πεν. (0-0 κ.α., παρ)

Η Athens Kallithea τα... χρειάστηκε απέναντι στον Διαγόρα της Super League 2, «κόλλησε» για 120’ στο 0-0, αλλά πήρε εν τέλει την πρόκριση στους «16» καθώς επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκέλιο που έκανε δύο αποκρούσεις.

Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια και την παράταση χωρίς να βρει δίχτυα. Στη «ρώσικη ρουλέτα» ο Διαγόρας φάνηκε να παίρνει προβάδισμα μετά το χαμένο πέναλτι του Ματίγια (απέκρουσε ο Τσιλιγκίρης), όμως ο Γκέλιος είχε δύο αποκρούσεις στις εκτελέσεις των Μανιά και Παπαδόπουλου και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

  • Δημητρίου 1-0
  • Ματίγια Απέκρουσε ο Τσιλιγκίρης
  • Μανωλάκης 2-0
  • Ντεμέτριους 2-1
  • Μανιάς Απέκρουσε ο Γκέλιος
  • Ουλντρίκις 2-2
  • Τσιαντούλας 3-2
  • Τζιάνι 3-3
  • Παπαδόπουλος Απέκρουσε ο Γκέλιος
  • Μερκάτι 3-4

Διαγόρας: Τσιλινγκίρης, Κατσουλίδης (53’ Νικολής), Σταματούλας, Δημητρίου, Μανωλάκης, Μπρέγκου (98’ Δημόπουλος), Γαρουφαλιάς (58’ Τσιαντούλας), Σαπουντζής (73’ Αγουάδο), Κοκκίνης, Λιούμης (73’ Μανιάς), Άντο (58’ Παπαδόπουλος).

Καλλιθέα: Γκέλιος, Ματίγεβιτς, Ρομαό, Τσιβελεκίδης (81’ Χάνουσεκ), Σοΐρι (68’ Τζιάνι), Ματίγια, Εντιαγέ, Καινούργιος (91’ Μερκάτι), Βασιλόγιαννης (81’ Νίκολιτς), Βαλμπουενά (68’ Ουλντρίκις), Λουκίνας (88’ Ντεμέτριους).

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1

Με «χρυσή αλλαγή» τον Τιάγκο Νους, ο οποίος μπήκε στο 46’ και «υπέγραψε» τα δύο γκολ της ανατροπής, ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 τον Παναιτωλικό στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και προκρίθηκε στους «16».

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το προβάδισμα στο 18’ με το υπέροχο γκολ του Μαϊντέβατς, ο οποίος πέρασε και τον γκολκίπερ του ΟΦΗ κι έκανε το 1-0 μετά από εξαιρετική ασίστ του Ρόα.

Η τριπλή αλλαγή του Δέλλα στο ημίχρονο (Νους, Σενγκέλια, Μπαΐνοβιτς) τόνωσε την επιθετικότητα του ΟΦΗ με τον πρώτο να αποδεικνύεται καταλυτικός στην εξέλιξη του ματς. Στο 59’ από κεφαλιά πάσα του Χριστόπουλου, ο Αργεντινός μέσος ισοφάρισε από κοντά με προβολή, ενώ στο 71’ έπειτα από έξοχη σέντρα του Μπάκιτς, έκανε το 2-1 με καρφωτή κεφαλιά, φέρνοντας... τούμπα τον αγώνα.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναιτωλικός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Σιέλη και Μλάντεν, όμως το 2-1 δεν άλλαξε και η κρητική ομάδα πανηγύρισε την πρόκρισή της στην 5η φάση του θεσμού.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Αμπάντα, Χριστόπουλος, Μπρεσάν, Καραχάλιος (46’ Μπαΐνοβιτς), Κουτεντάκης, Μπάκτις (76’ Χατζηθεοδωρίδης), Ριέρα (46’ Σενγκέλια), Αποστολάκης (46’ Νους), Σαλσέδο (85’ Γιούνγκ).

Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Σιέλης (76’ Ντίας), Μλάντεν, Στάγιτς, Μαυρίας, Νικολάου, Κοντούρης (57’ λ.τρ. Λιάβας), Λουίς, Λαχούντ (65’ Φακούντος Πέρες), Ρόα (76’ Μπουζούκης), Μαϊντέβατς (76’ Λομόνακο).

Highlights

ειδήσεις τώραΚύπελλο Ελλάδας