Αθλητισμός | 17.04.2019 12:45

Αναδιάρθρωση: Η «πόρτα» Βασιλειάδη και οι νέες «φωνές» στη Superleague

Κώστας Γουλής

Την ώρα που ο υφυπουργός Αθλητισμού, έριχνε… πόρτα στους 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ως προς το αίτημά τους για αναβολή της αναδιάρθρωσης κατά ένα χρόνο, εντός της Superleague επανήλθαν οι «φωνές» για διατήρηση των 16 ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα κι επιστροφής στο τραπέζι του διαλόγου με τον Γιώργο Βασιλειάδη. Δύσκολα ωστόσο, θα έχουν… τύχη πάνω σ’ αυτό.

Το απόγευμα της Τρίτης (16/4), με πρωτοβουλία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Σωκράτη Βαρδάκη, υπήρξε συνάντηση στη Γ.Γ.Α., ανάμεσα στον Γ. Βασιλειάδη και τους 11 βουλευτές οι οποίοι αντιδρούν με την αναδιάρθρωση, λόγω των ομάδων από τις περιφέρειες που πολιτεύονται και  «επηρεάζονται» από την επερχόμενη αλλαγή. Στη συνάντηση που έγινε, τέθηκε επί τάπητος το αίτημα της συγκεκριμένης «ομάδας βουλευτών» για να μετατεθεί το πλάνο αναδιάρθρωσης για τη σεζόν 2020-21, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να είναι ωστόσο, κάθετος και να τους το ξεκόβει εξαρχής.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει πλέον η αναδιάρθρωση. Είναι κυβερνητική απόφαση πλέον και δεν κάνουμε βήμα πίσω» ξεκαθάρισε ο Γ. Βασιλειάδης προς τους «11» συμπληρώνοντας πως το τελικό έγγραφο πέρασε πια τόσο από την ΕΠΟ, όσο κι από το νομικό έλεγχο του κράτους και έχει πάει πλέον στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους για έγκριση. Κι από εκεί και πέρα, η σχετική τροπολογία της αναδιάρθρωσης θα μπει στο πρώτο διαθέσιμο Νομοσχέδιο, ίσως και πριν από το Πάσχα κι ο καθένας θα είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις αποφάσεις του.

Η συζήτηση στη Superleague

Την ίδια ώρα, στα γραφεία της Superleague, λίγο μετά την εκλογή του Μηνά Λυσάνδρου στην προεδρία του συνεταιρισμού έπειτα απ’ την ιστορική σύμπραξη ΑΕΚ, Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού, ακολούθησε η πρώτη συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος, που βάσει αναδιάρθρωσης θα πρέπει να γίνει με 14 ομάδες.

Στη συγκεκριμένη κουβέντα, παρά το γεγονός πως στην προ εβδομάδος συνάντησης εκπροσώπων (και) της Λίγκας με τον υφυπουργό, οι ομάδες έκαναν πίσω στο αίτημα για πρωτάθλημα 16 ομάδων, όταν διαπίστωσαν πως θα χάσουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια, υπήρξαν εκ νέου «φωνές» εντός του συνεταιρισμού που το επανέφεραν στο τραπέζι.

«Δεν μπορεί να βγει το 14άρι πρωτάθλημα, με μίνιμουμ 32 αγωνιστικές που θέλουν και τα κανάλια» ήταν μία απ’ τις πρώτες ατάκες που ακούστηκαν ανάμεσα στους εκπροσώπους της Λίγκας, μαζί με τις ακόλουθες: «Από τη στιγμή που δεν θέλουν και οι “μεγάλοι” πλέι-οφ, πως θα γίνει πρωτάθλημα 14 ομάδων, με 26 αγωνιστικές; Και πως θα μπορέσουμε να βάλουμε “ενδιάμεσο” γύρο. Δεν γίνονται αυτά. Το ιδανικό είναι να παραμείνουν οι 16 ομάδες, αλλά με τα τηλεοπτικά συμβόλαια, που έχουν στην ΕΡΤ (σ.σ. κάτι που ο Βασιλειάδης το είχε αρνηθεί κατηγορηματικά)».

Λυσάνδρου: «Φέρτε προτάσεις»

Από την πλευρά του ο Λυσάνδρου -αφού ενημέρωσε πως από τούδε και στο εξής, τα συμβούλια της Λίγκας θα γίνονται πολύ πιο τακτικά- το μόνο που αρκέστηκε να πει προς τους εκπροσώπους των άλλων ομάδων ήταν το εξής: «Λέμε, λέμε, λέμε κάθε φορά ότι θέλουμε πρωτάθλημα 16 ομάδων, όμως κάνουμε ένα βασικό λάθος! Όταν πάμε να μιλήσουμε στον υφυπουργό, δεν έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση να του καταθέσουμε. Πάμε κι απλά του λέμε, πως… δεν πρέπει να πέσουν τέσσερις, γιατί έχουμε πολλές ιστορικές ομάδες…

Δεν γίνεται έτσι. Σας καλώ λοιπόν όλους όσοι θέλετε να γίνει μία τελευταίο κουβέντα επί της αναδιάρθρωσης, να προετοιμάσετε προτάσεις και να τις φέρετε στο επόμενο συμβούλιο. Κι αν έχουμε κάτι ολοκληρωμένο σαν πρόταση, τότε ναι, να πάμε στον κ. Βασιλειάδη και να προσπαθήσουμε να τον πείσουμε πως αξίζει τον κόπο να πάρει το επικοινωνιακό ρίσκο…».

Super League 1Γενική Γραμματεία ΑθλητισμούΜηνάς ΛυσάνδρουΓιώργος Βασιλειάδης