Αθλητισμός|10.10.2024 12:45

Ράφα Ναδάλ: Τέλος εποχής - Ανακοίνωσε ότι σταματάει το τένις

Newsroom

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε το τέλος της μακράς καριέρας του στο τένις.

Με ένα βίντεο που ανέβασε στα social media, ο Ισπανός θρύλος του τένις έκανε γνωστό ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στη Μάλαγα, όπου θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο η τελική φάση του Davis Cup.

«Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις», ανέφερε με λύπη στα μάτια ο «Βασιλιάς του Roland Garros». «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, ειδικά αυτά τα δύο τελευταία. Δεν μπόρεσα να παίξω χωρίς περιορισμούς. Είναι μια δύσκολη απόφαση, που μου πήρε χρόνο να πάρω, αλλά σε αυτή τη ζωή όλα έχουν αρχή και τέλος. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ένα τέλος σε μια καριέρα που ήταν μεγάλη και πολύ πιο επιτυχημένη από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ».

Ο «Μίδας» του τένις

Ο Ράφα Ναδάλ «κρεμάει» τη ρακέτα του, αφήνοντας πίσω του τεράστια παρακαταθήκη στο χώρο του τένις. Ο Ισπανός άλλαξε την νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού κι αφήνει ανεξίτηλα χαραγμένο το όνομά του στο άθλημα. Στα 20 χρόνια και πλέον ο αριστερόχειρας τενίστας κατέκτησε 22 grand slam, 14 Roland Garros, 92 τίτλους συνολικά. Παρέμεινε το Νο.1 στον κόσμο για 209 εβδομάδες συνολικά. Το Davis Cup, που θα είναι ο τελευταίος του αγώνας, θα γίνει στη Μάλαγα στις 19-24 Νοεμβρίου.

Ράφαελ ΝαδάλειδήσειςΤένιςειδήσεις τώρααπόσυρση