Αθλητισμός|10.10.2024 23:30

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός πήρε ώθηση απ' το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ και σάρωσε την Μπάγερν

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός πήρε ώθηση απ' το νέο του παλάτι, το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ, διέλυσε την Μπάγερν με 94-79 και έκανε το 2-0 στη νέα σεζόν της Euroleague.

Τα... εγκαίνια του ανακαινισμένου ΟΑΚΑ συνδυάστηκαν με το 2x2 των πρωταθλητών Ευρώπης του Εργκίν Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός Aktor ήταν κυρίαρχος για 25' «φλερτάροντας» με διαφορές 20 πόντων. Όμως ένα black out προς την τελική ευθεία έδωσε την ευκαιρία στους Γερμανούς να μείνουν στο ματς. Τελικά, το «βάθος» στον πάγκο και η ποιότητα των Πράσινων ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά, με τον Τούρκο τεχνικό να βρίσκει πολύτιμες λύσεις και να «σφραγίζει» τη νίκη. Επί της ουσίας, οι γηπεδούχοι... πατούσαν το γκάζι όποτε και όπως ήθελαν.

Ως εκ τούτου, το Τριφύλλι ανέβηκε στο 2-0, με τους Γερμανούς να υποχωρούν στο 1-1 μετά την νικηφόρα πρεμιέρα τους επί της Ρεάλ Μαδρίτης και την ήττα τους στο ΟΑΚΑ. Και κάπως έτσι, το αμιγώς μπασκετικό σκέλος της αναμέτρησης περνάει -δικαιολογημένα- σε δεύτερη μοίρα. Τις εντυπώσεις, πέραν των Πρασίνων, «έκλεψε» το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού Aktor. Το πανάκριβο glass floor, τα πράσινα καθίσματα, ο νέος φωτισμός, το cube, οι εσωτερικές και οι εξωτερικές αλλαγές...

Σε ό,τι αφορά τους πρωταγωνιστές της «πράσινης» νίκης, ο Ματίας Λεσόρ συνέχισε να πηγαίνει με... σπασμένα τα φρένα (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ ο Κέντρικ Ναν «φόρτωσε» τα καλάθια της Μπάγερν Μονάχου (17 πόντοι), μοιράζοντας και 7 ασίστ. Ωστόσο, εκείνος που «κλείδωσε» το θετικό αποτέλεσμα και αποθεώθηκε ήταν ο εξαιρετικός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο). Επιπλέον, κομβικός ήταν και ο Λορένζο Μπράουν (9 πόντοι, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), όπως και το «κλιεδί» Τζέριαν Γκραντ (11π., 3ρ., 2ασ., 3κλ.).

Στην αντίπερα όχθη, πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν οι Ντέβιν Μπούκερ (15π. με 6/12 σουτ) και Κάρσεν Έντουαρντς (14π. με 5/10 δίποντα και 0/4 τρίποντα). Βοήθησε ο Γιαμ Μάνταρ (11π., 6ασ.).

Πριν από το τζάμπολ σε μια φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή, τιμήθηκε η μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ με ενός λεπτού σιγή και θερμό χειροκρότημα απ' τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Μπράουν 9 (1), Σλούκας, Οσμάν 5 (1), Παπαπέτρου 4, Γκραντ 11 (1), Ναν 17 (3), Λεσόρ 22, Γκριγκόνις 2, Ερνανγκόμεθ 12 (2), Μήτογλου 4, Γιούρτσεβεν 8.

Μπάγερν: Βάιλερ-Μπαμπ 6 (2), Ντα Σίλβα 3 (1), Έντουαρντς 14, Βόιτμαν 6 (2), Νέιπιερ 8 (1), Καρτσένκοφ, Λούτσιτς 2, Ομπστ 6 (2), Μπράνκοβιτς 8, Μπούκερ 15 (1), Μαντάρ 11.

ΠαναθηναϊκόςΜπάγερν Μονάχουειδήσεις τώραEuroleague