Αθλητισμός|15.10.2024 23:50

Euroleague: Η πρωτάρα Παρί σόκαρε τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό με ιστορική νίκη

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός μάλλον υποτίμησε την πρωτάρα στην Euroleague Παρί και το πλήρωσε με μία ήττα-μάθημα (84-80) για την 3η αγωνιστική. Οι Πράσινοι έχασαν για πρώτη φορά εφέτος στη διοργάνωση που σάρωσαν την περασμένη σεζόν και σίγουρα ο Εργκίν Αταμάν θα έχει να πει πολλά στους παίκτες για μια ήττα που ηχεί ως συναγερμός ενόψει της συνέχειας.

Η κάτοχος του Eurocup και πρωτοεμφανιζόμενη στην Euroleague έγραψε ιστορία καθώς νίκησε για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Και τι νίκη πέτυχε απέναντι στον επτάκις πρωταθλητή Ευρώπης! Το Τριφύλλι υποχώρησε στο 2-1 στη βαθμολογία, ενώ η ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ έκανε... σεφτέ (ρεκόρ 1-2).

Ο Παναθηναϊκός Aktor ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος αμυντικά, δεν μπόρεσε να περιορίσει τους «δαιμόνιους» χειριστές των Γάλλων και στην επίθεση δεν είχε διάρκεια και δεν πήρε βοήθειες από κομβικούς παίκτες. Παράλληλα, το σύνολο του Αταμάν, που δεν έβγαλε αγωνιστική... σκληράδα, έχανε ριμπάουντ (οι γηπεδούχοι είχαν 17 επιθετικά ριμπάουντ) και έκανε λάθη (14 ασίστ/ 15 λάθη), επιτρέποντας στην Παρί να έχει τα ηνία σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Γενικώς ήταν μια βραδιά που δεν λειτούργησε τίποτα για τους Πράσινους.

Ο Ναντίρ Χίφι έκανε το... ματς της ζωής του, «εκτελώντας» τους φιλοξενούμενους (20 πόντοι με 7/13 σουτ), ενώ ο Τι Τζέι Σορτς βρήκε ρυθμό στην επανάληψη και «έγραψε» άλλη μία σπουδαία εμφάνιση (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα). Διψήφιος και ο Κόλιν Μάλκολμ (14π.), έκανε «ζημιά» ο Τάισον Ουόρντ (9π., 7ρ., 4ασ.).

Στην αντίπερα όχθη, ο Ματίας Λεσόρ έμοιαζε να... παλεύει μόνος του μέχρι να μείνει από δυνάμεις (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Ο Κέντρικ Ναν είχε μόλις 2π. και 3λ. στο πρώτο ημίχρονο και όταν επέστρεψε στην επανάληψη είχε σκορ, αλλά όχι και σταθερότητα (16π. με 6/16 σουτ). Πάντως, ο Αμερικανός κατέβασε 8 ριμπάουντ. Διψήφιος ήταν και ο Λορένζο Μπράουν (14π. σε 19' στο παρκέ).

H «διαβολοβδομάδα» της Euroleague συνεχίζεται με απαιτητικό ματς του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ την Πέμπτη (17/10, 21:45).

Ένσταση ο Παναθηναϊκός

Πάντως, τo παιχνίδι των πρωταθλητών Ευρώπης με την Παρί θα έχει και τρίτο ημίχρονο, αφού οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση για μία φάση που έγινε στα 3.42 πριν από το τέλος του ματς με το σκορ να είναι στο 75-68. Όπως υποστηρίζουν στον Παναθηναϊκό το παιχνίδι θα έπρεπε να έχει διακοπεί τη στιγμή που οι διαιτητές χρέωσαν τον Αταμάν με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία για φάουλ που δεν δόθηκε στον Ντίνο Μήτογλου. Ενώ το αντιαθλητικό που σφύριξαν στον Κέντρικ Ναν ακολούθησε, όπως τονίζουν.

Η φάση, αναφέρουν ότι, θα έπρεπε να έχει σταματήσει τη στιγμή που οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Αταμάν, κάτι που φάνηκε και από το... σάστισμα στη συνέχεια του ματς, όταν για λίγα δευτερόλεπτα δεν δόθηκε τίποτα από τους ρέφερι προτού υποδείξουν στη συνέχεια αντιαθλητικό φάουλ στον Ναν.

Παρί: Σορτς 16, Μάλκολμ 14 (3), Χίφι 20 (3), Βαρντ 9 (1), Καβαλιέρ, Σι 2, Ερέρα 3, Χέιζ 6, Γιαντούνεν 6, Ουατάρα 6.

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Μπράουν 14 (1), Σλούκας 2, Όσμαν 3 (1), Παπαπέτρου, Γκραντ 6, Ναν 16 (2), Λεσόρ 19, Γκριγκόνις 7 (1), Ερνανγκόμεθ 9 (1), Μήτογλου 2, Γιούρτσεβεν 2.

ΠαναθηναϊκόςEuroleagueειδήσεις τώραΠαρί Σεν Ζερμέν