Αθλητισμός|16.10.2024 17:59

«Αντίο» με πικρία από την Αλεξία Καμμένου μετά το διαζύγιο με την Εθνική πόλο γυναικών

Newsroom

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία με την Αλεξία Καμμένου στην Εθνική πόλο. Μολονότι τα τελευταία χρόνια η πορεία της εθνικής ομάδας των γυναικών ήταν ανοδική με αποκορύφωμα την πρόκριση και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΚΟΕ έλαβε την απόφαση να μην συνεχίσει με την πολύπειρη προπονήτρια, η οποία στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή της -μαζί με τον συνεργάτη της Τάσο Πυρπυρή- δεν έκρυψε την απογοήτευση και την πικρία της.

Με μια κοινή δήλωση, η Αλεξία Καμμένου και ο Τάσος Πυρπυρής έριξαν την... αυλαία της σχεδόν τριετούς θητείας τους στην εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών. «Το ταξίδι μας με την Εθνική γυναικών, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022, έφτασε στο τέλος του. Ένα ταξίδι που πήγε όπως το ονειρευτήκαμε και το υλοποιήσαμε όλοι μαζί με πίστη, σεβασμό και μοναδικό μέλημα το κοινό καλό. Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και το έργο μας. Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν σε αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο για την Εθνική μας ομάδα και ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας να παραμείνει η ομάδα μας ψηλά! Σεβαστή η τελεσίδικη απόφαση του προέδρου, παρά το γεγονός ότι η πορεία μας στην Εθνική ομάδα θα άξιζε διαφορετικής αντιμετώπισης» ανέφεραν στη δήλωσή τους.

Το εν λόγω τεχνικό δίδυμο οδήγησε την εθνική γυναικών στην κατάκτηση δύο μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (ασημένιο το 2022 στο Σπλιτ, χάλκινο τον περασμένο Ιανουάριο στο Αϊντχόφεν), στην τέταρτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα και την επιστροφή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια και τρεις διαδοχικούς οδυνηρούς αποκλεισμούς.

Επικρατέστερος για να διαδεχθεί την Καμμένου είναι ο Χάρης Παυλίδης, ο οποίος έχει περάσει από τις εθνικές ομάδες της Κίνας και του Καναδά, ενώ έχει σημαντικό έργο και με τις γυναίκες του Ολυμπιακού.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε την Αλεξία Καμμένου και τον Αναστάσιο Πυρπυρή για τις υπηρεσίες και την προσφορά τους στην εθνική ομάδα. Την ίδια ώρα, η Κινέζα Μενγκ Τσεν είναι η νέα ομοσπονδιακή προπονήτρια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης αντικαθιστώντας την Αναστασία Γκούτσεβα ενώ ο Μεξικανός Ντάνιελ Ίσλας θα διαδεχθεί τον Πέτρο Φυρίγο στις Καταδύσεις.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Κινέζα Μενγκ Τσεν είναι η νέα ομοσπονδιακή προπονήτρια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και ο Μεξικανός Ντάνιελ Ίσλας, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός των Καταδύσεων. Η πρόσληψή τους εγκρίθηκε κατά το σημερινό (Τρίτη, 15/10) διοικητικό συμβούλιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Αντίστοιχα, διαδέχονται την Αναστασία Γκούτσεβα και τον Πέτρο Φυρίγο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η συνεργασία.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΚΟΕ ευχαρίστησε θερμά τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς για τη συνεργασία και την προσφορά τους τα χρόνια που ήταν στη κεφαλή της προπονητικής πυραμίδας της ομοσπονδίας, καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στις επιτυχίες και τις διακρίσεις των ομάδων και των αθλητών μας στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη, με τις γνώσεις, την εργατικότητά και την προσήλωσή τους στο στόχο τους…

Η Μενγκ Τσεν έχει γεννηθεί στη Κίνα και διαμένει στον Καναδά. Προπονήτρια υψηλού επιπέδου, έχει οδηγήσει τους αθλητές της στις μεγαλύτερες διοργανώσεις για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ έχει συμμετάσχει σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες και από το 2021-24 βρισκόταν στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας. Ο 32 χρονος Ντάνιελ Ίσλας έχει λάβει μέρος ως αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012, και σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και εργάζεται από το 2020, ως προπονητής.

Επίσης στο σημερινό Δ.Σ. της ΚΟΕ, ελήφθησαν και οι παρακάτω αποφάσεις:

- Ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, Αλεξία Καμμένου και Αναστάσιο Πυρπυρή. Στην αναφορά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος τους ευχαρίστησε θερμά για τα όσα πρόσφεραν τα τρία χρόνια που οδήγησαν την Εθνική μας ομάδα στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης, στο βάθρο κορυφαίων διοργανώσεων και στην ελίτ του κόσμου. Αποκορύφωμα η «επιστροφή» μετά από 16 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η παρουσία στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της υδρογείου».

υδατοσφαίρισηΕθνική Πόλοεθνική Ελλάδαςειδήσεις τώραΕθνική ομάδα