Αθλητισμός | 19.04.2019 14:29

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός ρυθµίζει τις λεπτοµέρειες για νίκη κόντρα στη Ρεάλ

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Πρώτον, η ήττα και, δεύτερον, η πολύ µεγάλη χαµένη ευκαιρία για νίκη. Αυτήν τη νίκη θα διεκδικήσει απόψε (10.15 µ.µ., NS1) στο ίδιο γήπεδο και, σε γενικές γραµµές, µε τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα, όµως, επιδιώκοντας να αλλάξει ουσιαστικές λεπτοµέρειες για να µη µείνει στο «παραλίγο».

Το πρόβληµα

O Παναθηναϊκός είχε αξιοπρόσεκτη αµυντική επίδοση, κρατώντας τη Ρεάλ στους 75 πόντους στην έδρα της, τη στιγµή που η «βασίλισσα» στα 30 µατς της κανονικής περιόδου σκόραρε κατά µέσο όρο 86 πόντους! Επιθετικά όµως υπήρξε πρόβληµα και αυτό αποτυπώνεται στους 72 πόντους, αλλά κυρίως στους τρόπους που επιτέθηκε ο Παναθηναϊκός σε όλο το µατς. Ο Ρικ Πιτίνο θέλει -και θα επιδιώξει να το πετύχει µέσα σε 48 ώρες- να βάλει περισσότερους παίκτες στην παραγωγική διαδικασία, να εκµεταλλευτεί ακόµα πιο πολύ τον Κιθ Λάνγκφορντ και να απελευθερώσει περισσότερο τον Νικ Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός µπορεί προχθές να είδε παίκτες από τον πάγκο να δίνουν λύσεις και να καλύπτουν τη µέτρια επιθετική βραδιά «βασικών», όµως ο Πιτίνο ξέρει ότι µε... βάρδιες το πολυπόθητο «διπλό» δεν θα έρθει εύκολα. Ο Αµερικανός προπονητής θέλει πλουραλισµό και φαντασία, αναζητώντας και χθες τρόπους για να προσεγγίσει επιθετικά το µατς µε διαφορετικό στυλ από αυτό που επιτρέπει η Ρεάλ στον Παναθηναϊκό. Ο Πιτίνο ήταν ευχαριστηµένος από τον έλεγχο των ριµπάουντ και το µυαλωµένο παιχνίδι, τοµείς στους οποίους παρουσίασε βελτίωση ο Παναθηναϊκός, και θεωρεί ότι είναι περισσότερα αυτά που λειτούργησαν σωστά από αυτά που θέλει να πάνε καλύτερα για να φέρουν την οµάδα του σε θέση ισχύος. Ο Αµερικανός προπονητής εκτιµά ότι η Ρεάλ θα είναι πιο προσηλωµένη και στο µαρκάρισµα του Καλάθη (το είπε και ο Λάσο χθες, ότι «κάναµε λάθη στο µαρκάρισµά του και πρέπει να τα διορθώσουµε») και ξέρει ότι ο αρχηγός και ηγέτης του Παναθηναϊκού θα χρειαστεί τα περισσότερα δυνατά στηρίγµατα.

Mέτωπο κατά της διαιτησίας

Εκτός από τα δικά του θέµατα, ο Παναθηναϊκός ένιωσε προχθές και ότι δεν αντιµετωπίστηκε µε ίδια κριτήρια από τους διαιτητές. Ο Ρικ Πιτίνο έριξε τις σπόντες του στις δηλώσεις του µετά το µατς, η διοίκηση το έκανε πιο επίσηµο. Χθες εστάλη επιστολή διαµαρτυρίας στη διοργανώτρια αρχή, στην οποία εκφράστηκαν τα παράπονα, και λίγο αργότερα έγινε γνωστός ο ορισµός των τριών διαιτητών για απόψε, που θα είναι ο Γερµανός Λοτερµόσερ, ο Σλοβένος Πουκλ και ο Λιθουανός Βίλιους. ∆ιαµαρτυρία υπήρξε όµως και για τα ελληνικά διαιτητικά δρώµενα. Με σκληρή ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός καταφέρθηκε εναντίον των µελών της ΚΕ∆ µια εβδοµάδα µετά την προφορική του διαµαρτυρία για τον ίδιο λόγο, επειδή εξαιρεί από τους αγώνες του Ολυµπιακού τους ανεπιθύµητους από τους «ερυθρόλευκους» διαιτητές, Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου

Ρεαλ ΜαδρίτηςΠαναθηναϊκόςEuroleague