Αθλητισμός|22.04.2019 23:02

ΑΕΚ: Ο Τσιγκρίνσκι την κάνει…άθικτη

Σταύρος Καζαντζόγλου

Μέσα στην απελπισία που προκάλεσε η εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στην ΑΕΛ (21/4, 0-1), πέρασε στα ψιλά μια είδηση που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον. Από το Σάββατο (20/4) συμμετέχει στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Φαίνεται πως το συντηρητικό πρόγραμμα που ακολούθησε ο Ουκρανός απέδωσε καρπούς και έτσι, θα είναι διαθέσιμος για τον τελικό της 11ης Μαΐου. Εκείνος μάλιστα, θέλει να παίξει για λίγο και στον επαναληπτικό ημιτελικό της Μ. Πέμπτης (25/4) με τη Λαμία.

Η είδηση είναι σημαντική, αν αναλογιστεί κάποιος τι συμβαίνει στην άμυνα της ΑΕΚ με τον Τσιγκρίνσκι και όσα δεινά έρχονται δίχως αυτόν. Η διαφορά είναι συγκλονιστική και αποδεικνύει έμπρακτα τον καταλυτικό ρόλο του Ουκρανού στην ομάδα.

  • Την τρέχουσα σεζόν ο Τσιγκρίνσκι έχει 14 αγώνες πρωταθλήματος, 6 Κυπέλλου και 5 για το Champions League. Με εξαίρεση τα ευρωπαϊκά ματς που δεν έφταναν τα…πόδια της ΑΕΚ, με τον Τσιγκρίνσκι έχει 13 νίκες και 7 ισοπαλίες. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, πως στα 15 από τα 20 παιχνίδια διατήρησε το μηδέν στην άμυνα και δέχθηκε πέντε γκολ στα ισάριθμα εναπομείναντα παιχνίδια.
  • Δίχως τον Τσιγκρίνσκι, η ΑΕΚ είναι μια διαφορετική ομάδα. Σε 11 αγώνες έχει 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, έχοντας διατηρήσει το μηδέν μόλις σε 5 αγώνες. Το παθητικό των τερμάτων της φτάνει στα δέκα, δηλαδή σχεδόν ένα γκολ ανά αγώνα. Ο,τι και αν δοκίμασε ο Χιμένεθ (και παλιότερα ο Ουζουνίδης), όποιο δίδυμο ή τρίδυμο και αν επιστράτευσε, η άμυνα έμοιαζε με σουρωτήρι.
ποδόσφαιροΑΕΚΝτμίτρο Τσιγκρίνσκι