Αθλητισμός | 27.04.2019 01:53

Ολυμπιακός: Στο τραπέζι ο Φορτούνης και η πραμάτεια του Μέντες

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Δύο είναι τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τον Ολυμπιακό αμέσως μετά από τις ημέρες του Πάσχα. Το πρώτο ακούει στο όνομα Κώστας Φορτούνης. Με τον διεθνή μπαλαντέρ έχει γίνει η σχετική προεργασία για το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2020, αλλά πρέπει να γίνει και μια κουβέντα επί της ουσίας ανάμεσα στον ίδιο και τη διοίκηση.

Οι προθέσεις εκατέρωθεν είναι δεδομένες. Επέκταση της συνεργασίας πιθανότατα έως το 2023 με αύξηση αποδοχών που θα φτάσουν κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ενδέχεται στη νέα συμφωνία να τοποθετηθεί και ρήτρα πώλησης, αλλά αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει. Για τον 26χρονο παίκτη, πάντως, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον πέρα από τη Φενέρ που τον τσεκάρει εδώ και καιρό και δύο ιταλικές ομάδες (Μίλαν, Ρόμα), καθώς και η γερμανική Σάλκε.

Από εκεί και πέρα, πρόκειται να γίνει πολύ σύντομα ένα ραντεβού με την πλευρά του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος επηρεάζει εφτά ποδοσφαιριστές που συνδέονται με τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ, ομάδες που ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή η συνάντηση θα καθορίσει πάρα πολλά και θα επηρεάσει τον γενικότερο σχεδιασμό του καλοκαιριού. 

Ο Πορτογάλος ατζέντης δεν ελέγχει μόνο την υπόθεση του Ζοσέ Σα. Εκπροσωπεί τον Ντανιέλ Ποντένσε, για τον οποίο αξιώνει ακόμη (πολλά) εκατομμύρια ως αποζημίωση η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οπως, επίσης, τις περιπτώσεις των Μιράντα, Ζιλ Ντίας, Χασάν. Από αυτές τις πέντε υποθέσεις, ξεκάθαρη ουσιαστικά είναι μόνο αυτή του Μιράντα, που επιστρέφει στη Γουλβς, έπειτα από την ολοκλήρωση του δανεισμού του.

Με τον Σα υπάρχει διάθεση να πληρωθεί η οψιόν αγοράς στην Πόρτο, αλλά δεν έχει βρεθεί άκρη μαζί του, ο οποίος ζητάει πάνω από 700.000 ευρώ ετησίως. Χρήματα που πιστεύει ότι μπορεί να βρει στην αγορά, λόγω και της πρόσφατης κλήσης του στην Εθνική Ανδρών της πατρίδας του.

Ο Ζιλ Ντίας θέλει να μείνει, αλλά το συμβόλαιο του με τη Μονακό, απ' όπου έχει έρθει ως δανεικός, ξεπερνά το ένα εκατομμύριο. Η ρήτρα του Χασάν είναι γύρω στα 4 εκατ. ευρώ, o Μαρτίνς τον θέλει, ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά η Μπράγκα δεν πέφτει ούτε σεντ. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Αν βάλουμε στο μίξερ και τους Ζοάο Καρβάλιο, Ντιόγκο Γκονζάλβες που ανήκουν στη Νότιγχαμ, αλλά θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε στόχους του Ολυμπιακού, ειδικά ο πρώτος, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι από αυτήν την κουβέντα θα προκύψει πολύ ψωμί. Γι' αυτό και αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Κώστας ΦορτούνηςΟλυμπιακόςποδόσφαιρο