Αθλητισμός|28.04.2019 23:47

La Liga: Δεν σηκώνει κεφάλι η Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Οταν ο Ζινεντίν Ζιντάν επέστρεψε στο τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης, έθεσε ως στόχο, μέχρι το τέλος της σεζόν, την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην βαθμολογία, ως μικρότερο κακό για μια κάκιστη σεζόν της «Βασίλισσας».

Το μήνυμα του Γάλλου τεχνικού, όμως, δεν δείχνει να εισακούστηκε από τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι δείχνουν μια πολύ προβληματική εικόνα.

Το… σενάριο επαναλήφθηκε και στο γειτονικό «Τερέσα Ριβέρο», γήπεδο της προτελευταίας Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία μετρούσε 17 διαδοχικές ήττες κόντρα στην Ρεάλ, στο μεγαλύτερο εν ισχύ σερί μεταξύ δύο ομάδων στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ενα πέναλτι – γκολ του Αντρι Εμπάρμπα (23’), ύστερα από υπόδειξη του VAR, έριξε στο καναβάτσο την Ρεάλ (1-0), η οποία πλέον μόνο με θαύμα θα αποφύγει την τρίτη θέση, αφού απέχει εννέα βαθμούς από την δεύτερη Ατλέτικο, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος.

 

Η Ράγιο, παρά την σπουδαία νίκη, πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό, αφού απέχει έξι βαθμούς από την πρώτη ομάδα που βρίσκεται εκτός της τελευταίας τριάδας της βαθμολογίας.

Ο λόγος για την Τζιρόνα, η οποία αιφνιδίασε την Σεβίλλη, τη νίκησε με 1-0 (62’ Πόρτου) και δεν της επέτρεψε να ανέβει στην τέταρτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου.

 

Σε αυτή παραμένει η Χετάφε, παρά την ήττα της στο Σαν Σεμπαστιάν από την Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-1 (21’ πέν. Γουίλιαν Ζοσέ, 53’ Ογιαρθάμπαλ – 89’ Σάμου Σάιθ), αφού ηττήθηκε και η Βαλένθια, αυτή μάλιστα στην έδρα της από την Εϊμπαρ με 1-0 (90’ Τσάρλες).

  

Στην μάχη της παραμονής, η ουραγός Ουέσκα πήρε ηρωική ισοπαλία 1-1 (30’ Φορνάλς – 78’ Αβιλα) από την Βιγιαρεάλ, σε ένα παιχνίδι με δύο καταπληκτικά γκολ. Παρ’ όλα αυτά, πάντως, δεν θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Ρεαλ ΜαδρίτηςΒαλένθιαΣεβίλληποδόσφαιροLa Liga