Αθλητισμός | 01.05.2019 16:50

Παναθηναϊκός: Εχει… πέραση σε Βέλγιο και Μάιντς ο Χατζηγιοβάνης

Κώστας Γουλής

Στο ολόθερμο -μεταγραφικά- καλοκαίρι που έρχεται για τον Παναθηναϊκό, ως προς τις ουκ ολίγες προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο «πράσινο» ρόστερ, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης θα είναι ένα απ’ τα  πιο «ζεστά» ονόματα. Λογικό, διότι μοιάζει σχεδόν… αποφασισμένο, μετά από δύο «γεμάτες» σεζόν στην πρώτη ομάδα, να μπει πλέον σε καθεστώς πώλησης σε ομάδα του εξωτερικού, καθώς δείχνει πως έχει αρχίσει να «ξύνει» το ταβάνι της αγοραστικής του αξίας.

Δεν είναι τυχαίο δε, πως και η πλευρά του ατζέντη του, έχει αρχίσει να κινείται ολοένα και πιο έντονα το τελευταίο δίμηνο στις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, προκειμένου να διαπιστώσει τη διάθεση που υπάρχει για τον «Χάτζη», ο οποίος έχει χτίσει ένα αρκετά καλό όνομα ως «πολλά υποσχόμενος», ιδίως μετά την εκκίνηση της εφετινής σεζόν του με τον Παναθηναϊκό.

Μανατζερικές πηγές αναφέρουν πως ο Χατζηγιοβάνης έχει… πέραση σε ομάδες του Βελγίου (δεδομένα στη Σταντάρ Λιέγης), όπου έχει εξαιρετικά «περάσματα» και ο εκπρόσωπός του, ενώ φαίνεται πως υπάρχει αρκετά «ζωηρό» ενδιαφέρον κι από σύλλογο της Γερμανίας. Τη Μάιντς συγκεκριμένα, η οποία έχει στο μικροσκόπιό της εδώ και καιρό τον Μυτιληνιό winger και στο (όχι και τόσο μακρινό) παρελθόν είχε… συνεργαστεί ξανά με τον Παναθηναϊκό (και τον Νταμπίζα) σε αγοροπωλησία ενός άλλου, ταλαντούχου ποδοσφαιριστή του «τριφυλλιού»: Του Στέφανου Καπίνο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 πωλήθηκε στη γερμανική ομάδα για 2.250.000€.

Γενικά για τον «Χάτζη» υπάρχει κινητικότητα στην αγορά, με τον Παναθηναϊκό να οριοθετεί ως τιμή συζήτησης για την παραχώρησή του, ένα ποσό μεταξύ 1,8 και 2 εκατ. €, συν ποσοστό μεταπώλησης και διάφορα άλλα «εξτρά». Από εκεί και πέρα, στις προθέσεις των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι να μην πωληθεί κάποιος άλλος απ’ τους παίκτες του βασικού κορμού το προσεχές καλοκαίρι.

Εκτός βεβαίως εάν προκύψει κάποια… διαστημική πρόταση για έναν εκ των Κουρμπέλη ή Μπουζούκη, στην οποία δεν θα μπορούσε να πει «όχι» η ομάδα. Αν και κάτι τέτοιο -προς το παρόν- δεν φαίνεται να υπάρχει στον… ορίζοντα. Ειδικά δε, για τους δύο συγκεκριμένους παίκτες (Κουρμπέλη, Μπουζούκη), το πιο πιθανό σενάριο στην παρούσα φάση, είναι πως μέχρι τα τέλη Μαΐου θα κληθούν απ’ την ομάδα για να υπογράψουν επέκταση συμβολαίων έως το 2022, με καλύτερες απολαβές…

Τάσος ΧατζηγιοβάνηςΓιάννης ΜπουζούκηςΜάιντςΠαναθηναϊκόςSuperLeagueποδόσφαιροΔημήτρης Κουρμπέλης