Αθλητισμός|04.05.2019 21:56

Παναθηναϊκός: Προσφυγή από τους ατζέντηδες του Αντρές Τσάβες!

Κώστας Γουλής

Ο Παναθηναϊκός, ελέω της συνολικής πολιτικής «ελεγχόμενης χρεωκοπίας» του Γιάννη Αλαφούζου από το 2017 και μετά, είχε γίνει επί ενάμισι χρόνο μόνιμος… θαμώνας της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ και των οικονομικών οργάνων της FIFA, λόγω των αμέτρητων προσφυγών που κατέθεσαν πρώην παίκτες του, προπονητές του κ.ο.κ. Τον Απρίλη του 2018 δε, έφτασε ένα… βήμα απ’ το τρίτο «-3» και τον απευθείας υποβιβασμό στην υπόθεση του Γενς Βέμερ, ενώ εκτέθηκε πολλάκις στην ποδοσφαιρική «αγορά», πληγώνοντας ανεπανόρθωτα το «όνομά» του στην πιάτσα ως «κακοπληρωτής».

Τους τελευταίους μήνες η όλη διαδικασία κάπως… ομαλοποιήθηκε, αφενός διότι δεν δημιουργήθηκαν νέα χρέη κι αφετέρου διότι άρχισε να μπαίνει σε μία σειρά το θέμα των πληρωμών στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και διευθετήθηκαν τα ανοικτά μέτωπα λόγω της αδειοδότησης. Υπήρξε ωστόσο, κι ένα «θέμα» το οποίο κρατάει από το καλοκαίρι του 2017 και δεν διευθετήθηκε απ’ τους «πράσινους» με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας (6/5).

Όπως γνωστοποιήθηκε από την Ομοσπονδία, το πινάκιο της Α’ ΕΕΟΔ της ΕΠΟ θα είναι… φουλαρισμένο τη Δευτέρα, καθώς θα εκδικαστούν συνολικά 24 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 10 είναι εξ αναβολής. Στις 14 «φρέσκιες» υποθέσεις, η μία αφορά την προσφυγή της εταιρίας «Majorstar Enterprieses Ltd» κατά της «πράσινης» ΠΑΕ για χρήματα που της οφείλονται.

Από τον Αύγουστο του 2017!

Ποια είναι η συγκεκριμένη εταιρία και για ποια υπόθεση έγινε η προσφυγή; Το όλο ζήτημα αφορά τη μεταγραφή του Αντρές Τσάβες τον Αύγουστο του 2017 και το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί. Οι «πράσινοι» οφείλουν συνολικά ένα ποσό λίγο πάνω από 60.000€ στον επικεφαλής του γραφείου «Majorstar Enterprises Ltd» που μένει μόνιμα στην Ελλάδα και στον Αργεντινό ατζέντη του Τσάβες, Φερνάντο Ιντάλγο.

Χρήματα που δεν τα πήραν ποτέ από τον Παναθηναϊκό, μολονότι έκαναν επανειλημμένως «οχλήσεις» προς την «πράσινη» ΠΑΕ και το κυριότερο: Είχαν καθοριστική συνδρομή στην οριστική «απεμπλοκή» των «πράσινων» απ’ την οικονομική υποχρέωση προς τη Μπόκα Τζούνιορς και το συμβόλαιο του Τσάβες τον Ιανουάριο του 2018, κλειδώνοντας τη μεταγραφή του «Κομαντάντε» στην Ουρακάν. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, δεν τακτοποίησε την οφειλή προς τους εκπροσώπους του Τσάβες, οι οποίοι αφού έκαναν υπομονή για πολλούς μήνες, αποφάσισαν να κυνηγήσουν το θέμα δικαστικά. Οσο κι αν ήθελαν να το αποφύγουν και να υπάρξει ένας συνολικός, εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Από ένα σημείο και μετά άλλωστε, ήταν αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να κυνηγήσουν νομικά το όλο θέμα, διότι είχαν περιθώριο μέχρι και τον Αύγουστο (όταν συμπληρώνεται διετία) να καταθέσουν προσφυγή. Ειδάλλως θα έχαναν το δικαίωμα νομικών ενεργειών.

Δεν επηρεάζει την αδειοδότηση

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί πως η προσφυγή που κατέθεσε η «Majorstar Enterprises Ltd» κατά των «πράσινων», δεν επηρεάζει το θέμα της αδειοδότησης, αφού αφορά γραφείο μάνατζερ και προμήθειες μεταγραφής. Ωστόσο, είναι ακόμη ένα σημαντικό «αγκάθι», το οποίο καλούνται να τακτοποιήσουν κάποια στιγμή οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, προκειμένου να μην «σέρνεται» η ομάδα ξανά στις δικαστικές αίθουσες για οικονομικά ζητήματα…

προσφυγήποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςΑντρές Τσάβες