Αθλητισμός | 05.05.2019 12:18

Ολυμπιακός: Η μεγάλη μάχη του Ζιλ Ντίας

Newsroom

Λίγα πράγματα έχει να κυνηγήσει ο Ολυμπιακός στην κυριακάτικη (5/5, 19.00) αναμέτρηση με την ΑΕΛ στη Λάρισα στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να συνεχίσουν το νικηφόρο τους σερί που ξεκίνησε έπειτα από την ήττα στην Τούμπα και να βελτιώσουν συνολικά τις επιδόσεις τους, αφήνοντας μια γλυκιά γεύση, έπειτα από μία σεζόν που κλείνει χωρίς την κατάκτηση τίτλου.

Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για την υπόθεση Ζοσέ Σα, με το τελικό ραντεβού ανάμεσα στη διοίκηση και την πλευρά του παίκτη να αναμένεται από μέρα σε μέρα, ένας άλλος Πορτογάλος παίκτης της ομάδας, δίνει μάχη παραμονής. Πρόκειται για τον Ζιλ Ντίας, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα πάρει μία ακόμη ευκαιρία, την τελευταία, από τον Πέδρο Μαρτίνς και θα βρίσκεται στις αρχικές επιλογές.

Ο δανεικός από τη Μονακό ποδοσφαιριστής, ο οποίος μετακινήθηκε τον Γενάρη από τη Νότιγχαμ στον Πειραιά, έχει δείξει καλά στοιχεία, αλλά όχι και την απαιτούμενη σταθερότητα. Μοιάζει παίκτης που επηρεάζεται από τις πρώτες του επαφές με τη μπάλα. Αν ξεκινήσει καλά, συνεχίζει καλά. Αν όχι, δεν του πάει σχεδόν τίποτα...

Αυτή του η αστάθεια σε συνδυασμό με το υψηλό κασέ του που κυμαίνεται στο εκατομμύριο € ετησίως, έχει κάνει το βήμα του εξαιρετικά μετέωρο στον Ολυμπιακό. Ο κόουτς τον θέλει και προσπαθεί να του δώσει όσο γίνεται περισσότερο χρόνο, για να δείξει κάτι καλύτερο. Μέχρι τώρα, όμως, μέσα από δέκα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 2 γκολ και μία ασίστ, το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι μοιάζει με ημερομηνία λήξης.

Βέβαια, επειδή όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο, η τελευταία εικόνα μπορεί να είναι και η καθοριστική, ο Ζιλ Ντίας περιμένει και την αναμέτρηση του AEL FC Arena για μια τελευταία παράσταση. Το ότι θέλει να μείνει μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο από τη στιγμή που το δείχνει με κάθε τρόπο. Από τη συμπεριφορά του σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας, αγωνιστικές και μη, μέχρι τα post στα social media.

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε αν λόγω και της απουσίας για ακόμη αρκετά μεγάλο διάστημα του τραυματισμένου κι εγχειρισμένου Χριστοδουλόπουλου, ο 22χρονος ακραίος θα μπορέσει να γυρίσει το χαρτί και να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό με επέκταση του δανεισμού.

SuperLeagueΟλυμπιακόςποδόσφαιροΖιλ Ντίας