Αθλητισμός | 09.05.2019 19:34

ΑΕΚ: Τα τρία διλήμματα του Χιμένεθ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου (11/5) με τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με την προπόνηση της Πέμπτης (9/5). Ο Μανόλο Χιμένεθ βλέπει με ικανοποίηση να έχει «λευκό» απουσιολόγιο και αναζητά τις κατάλληλες λύσεις για να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο παιχνίδι, που έχει αποκτήσει χαρακτήρα ματς της χρονιάς για την ΑΕΚ.

Τα περισσότερα ερωτηματικά για την 11άδα έχουν απαντηθεί. Η ΑΕΚ θα παίξει με διάταξη 4-2-3-1, που κατά τα φαινόμενα θα σχηματίζεται με τερματοφύλακα τον Μπάρκα, Μπακάκη και Χουλτ στα άκρα της άμυνας, Οικονόμου και Τσιγκρίνσκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Κρίστισιτς και Σιμόες θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, η τριπλέτα των Μπακασέτα, Λιβάγια, Μάνταλου, πίσω από τον Πόνσε.

Ωστόσο, φαίνεται πως σε τρεις θέσεις, υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις. Πρώτιστα, για το δεξί άκρο της επίθεσης, δεδομένων και των νέων συνθηκών που δημιουργεί για τον ΠΑΟΚ η απουσία του Βιεϊρίνια. Η λογική λέει Μπακασέτας, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει την έκπληξη με έναν εκ των Γκάλο ή Μπογέ.

Ο Γκάλο διεκδικεί θέση και στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς το τελευταίο διάστημα πάει καλά, ενώ έχει και υψηλή εμπειρία από τελικούς. Πάντως, ο Μπακάκης «προφυλάχθηκε» στη Λιβαδειά για να είναι παρών. Το ίδιο συνέβη και με τον Σιμόες, αν και η εξαιρετική εικόνα του Γαλανόπουλου, βάζει τον Χιμένεθ σε σκέψεις.

ΠΑΟΚΜανόλο ΧιμένεθποδόσφαιροΑΕΚ