Αθλητισμός | 19.05.2019 19:05

Η Πλίσκοβα άφησε εκτός τελικού τη Σάκκαρη που όμως εκτινάχθηκε Νο28 (vid)!

Κώστας Ασημακόπουλος

Μετά από τρελό σερί έξι νικών στη Ρώμη η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη σταμάτησε από την Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα στον ημιτελικό του Μάστερς 1.000 στην «αιώνια πόλη». Στην δεύτερη παρουσία της σε ημιτελικό Premier 5 διοργάνωσης η ελληνίδα πρωταθλήτρια στάθηκε καλά αλλά φάνηκε επιρρεπής στο εύκολο λάθος και αυτό της κόστισε ακριβά.

Παρά τον αποκλεισμό της από τον τελικό την Δευτέρα θα κάνει άλμα 11 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο39 θα βρεθεί στο Νο28.

T

Με 29 αβίαστα λάθη η Σάκκαρη δεν είχε την σπιρτάδα του προημιτελικού με τη Μλαντένοβιτς και γνώρισε την ήττα. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η 5λεπτη διακοπή λόγω βροχής στο 1ο σετ. Η Σάκκαρη σε εκείνο το σημείο ήταν μπροστά 4-2 ύστερα και από μπρέικ στο 3ο γκέιμ. Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε συνολικά 6 νίκες σε 7 αγώνες στις 8 τελευταίες ημέρες στο Foro Italico της Ρώμης.

T
T

Οταν ο αγώνας άρχισε πάλι η Πλίσκοβα ήταν πιο συγκεντρωμένη και με λίγα λάθη και καλές επιστροφές πήρε 5 συνεχόμενα γκέιμ κάνοντας το 6-4 για το 1ο σετ και το 1-0 για το 2ο σετ.

T

Στο 2ο σετ η Μαρία τα έδωσε όλα για να ισοφαρίσει. Ολα κρίθηκαν στο 5ο γκέιμ όπου η Σάκκαρη είχε δύο μπρέικ πόιντ για να πάρει και το προβάδισμα - πλεονέκτημα αλλά δεν τα κατάφερε. Η Πλίσκοβα άντεξε την πίεση, κράτησε το σερβίς της και στο 10ο γκέιμ έκανε και το μπρέικ με 40-0 και πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4.

Η Πλίσκοβα θα αγωνιστεί για 25η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο στην καριέρα της. Έχει 13 τίτλους και έχει χάσει 11 τελικούς. Για το 2019 θα είναι ο δεύτερος τίτλους της μετά την κατάκτηση του Brisbane International και συνολικά ο τρίτος τίτλος στο χώμα.

T

«Εμεινα από καύσιμα»

"Ξεκίνησα καλά, αλλά η ένταση μειώθηκε. Άρχισα να νιώθω κουρασμένη, τα πόδια μου ήταν πιο βαριά. Το σώμα μου δε με υπάκουγε. Νομίζω πως έμεινα από καύσιμα. Αυτός ήταν ίσως ο λόγος που το επίπεδό μου έπεσε μετά το 4-2", δήλωσε η Σάκκαρη, η οποία προηγηθηκε με 2-4, 0-30 στο 1ο σετ, το οποίο όμως έχασε με 6-4.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα σπουδαίο τουρνουά για τη Μαρία, που πέτυχε 6 νίκες συνολικά για να φτάσει στην τελική 4άδα. Στις 3 τελευταίες εβδομάδες, η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε 11 νίκες σε 13 αναμετρήσεις.

"Έχω πολλή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου. Φυσικά, πρέπει να ξεκουραστώ πριν πάω στο Παρίσι. Θα συνεχίσω να παίζω με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω ότι ήταν αποδοτικός. Θέλω να κάνω το ίδιο και στο Παρίσι."

Ημιτελικά γυναικών

Κόρτ Centrale:
Κίκι Μπέρτενς (Ολλανδία-Νο4) - Γιοχάνα Κόντα (Μ.Βρετανία-Νο42) 1-2 (7-5, 5-7, 2-6)
Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα-Νο39) - Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία-Νο7) 0-2 (4-6, 4-6)

Η πορεία της Σάκκαρη μέχρι τον τελικό

Σάκκαρη: Η «λύκαινα της Ρώμης» κατασπάραξε και τη Μλαντένοβιτς! (vids)

H Σάκκαρη απέκλεισε την Κβίτοβα που εγκατέλειψε και πέρασε στους «8» (vids)

Μαρία Σάκκαρη: Χωρίς... φρένα στην 16αδα της Ρώμης (vid)

Σάκκαρη: Νίκησε την Παβλιτσένκοβα και πέρασε στη φάση των «32» της Ρώμης

Μαρία Σάκκαρη: Στα χνάρια του Τσιτσιπά, μπήκε στο ταμπλό της Ρώμης

Σε λίγο περισσότερα...

Ρώμη WTAΤένιςΚαρολίνα ΠλίσκοβαΣπορΜαρία Σάκκαρη