Αθλητισμός | 24.05.2019 12:36

Λανς Αρμστρονγκ: «Θα έπαιρνα ξανά ντόπα»!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Σοκάρει με τον κυνισμό του ο Λανς Αρμστρονγκ. Ο Αμερικανός, ο οποίος στην καριέρα του θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος ποδηλάτης όλων των εποχών, παραδέχθηκε πως δεν μετανιώνει που χρησιμοποίησε παράνομες ουσίες, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί δια βίου.

«Κάναμε αυτό που έπρεπε για να νικήσουμε. Δεν ήταν νόμιμο, αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα, παρ’ ότι έχασα πολλά χρήματα και πέρασα από το να είμαι ήρωας, στο τίποτα» λέει ο 47χρονος πλέον Αρμστρονγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο «NBC» και θα προβληθεί την Τετάρτη (29/5).

«Δεν θα άλλαζα τίποτα από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησα. Θέλω να πω ότι θα το έκανα ξανά, αλλά αυτή είναι μια πιο μακρά απάντηση» πρόσθεσε ο Αρμστρονγκ, από τον οποίο αφαιρέθηκαν οι εφτά Γύροι Γαλλίας, έχασε όλους τους χορηγούς του και στιγματίστηκε για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Δεν θα άλλαζα τα μαθήματα που πήρα. Δεν θα είχα μάθει τίποτα, αν δεν είχα ενεργήσει έτσι. Δεν θα είχα ερευνηθεί και δεν θα είχα τιμωρηθεί, αν δεν είχα ενεργήσει έτσι. Αν ντοπάρομαι και δεν λέω τίποτα, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Είναι σαν να ήθελα να με πιάσουν, ήμουν εύκολο θήραμα» είπε ακόμα ο Αμερικανός ο οποίος, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του στην Οπρα Γουίνφρι ότι ντοπάρονταν σε όλη την διάρκεια της καριέρας του.

Ο Αρμστρονγκ, ο οποίος στην διάρκεια της ζωής του ξεπέρασε έναν καρκίνο στους όρχεις, έμεινε στην ιστορία ως ο πιο επιφανής εμπλεκόμενος στο πιο εξελιγμένο πρόγραμμα ντόπινγκ που έχει δει ποτέ ο παγκόσμιος αθλητισμός.

ντόπινγκποδηλασίαΛανς Αρμστρονγκ