Αθλητισμός | 25.05.2019 10:41

Άρης: Οι δυσκολίες για Ματέο Γκαρσία και η λύση του Γιέφτοβιτς

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Το θέμα της παραμονής του Ματέο Γκαρσία στον Αρη (είτε με μεταγραφή, είτε με δανεισμό) θα πάρει πολύ χρόνο, καθώς τα τρία εκατομμύρια ευρώ που απαιτεί η Λας Πάλμας δεν είναι επιλογή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δεδομένου ότι ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου και πως ο Μπρούνο Γκάμα δεν θα είναι ακόμη έτοιμος, ο Αρης σπεύδει να αποκτήσει άμεσα εξτρέμ για να έχει ένα ισχυρό χαρτί ο Σάββας Παντελίδης.

Στη λίστα του αθλητικού διευθυντή Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου βρίσκεται πολύ ψηλά ο Σέρβος ακραίος Μίλαν Γιέφτοβιτς, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αρης είσαι». Ο 26χρονος φόρεσε φέτος τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου στη Σερβία, κάτω από τις οδηγίες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε δέκα αγώνες.

Ο Γιέφτοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπόρατς Τσάτσακ, αλλά πολύ νωρίς πήγε στη Νορβηγία για την Μπόντο Γκλιμτ στη Νορβηγία και στη συνέχεια στην Τουρκική Αντάλιασπορ έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Ρόζενμποργκ, πέτυχε 9 γκολ σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, έπαιξε στο Γιουρόπα Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ και επέστρεψε ξανά στην ομάδα του την Τουρκία. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να τον πάρει τον Δεκέμβριο, αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά τον απέκτησε το καλοκαίρι. Ο αθλητικός διευθυντής του Αρη μίλησε μαζί του στην Τουρκία, τον ενημέρωσε για το πρότζεκτ του Αρη και πλέον προχωράει σε διαπραγματεύσεις για το οικονομικό, μόλις πάρει το πράσινο φως και από τον Θόδωρο Καρυπίδη.

ποδόσφαιροΑρηςμεταγραφέςΜίλαν ΓιέφτοβιτςSuper League 1