Αθλητισμός|27.05.2019 19:41

Η Αστον Βίλα στην Premier League με θρίαμβο στο ματς των 200 εκατ. ευρώ (vid)

Newsroom

Την περασμένη σεζόν η Αστον Βίλα έφτασε μέχρι την πηγή αλλά δεν ήπιε απ' το νερό... πολυτελείας που προσφέρει ο τελικός των πλέι οφ της Championship καθώς ηττήθηκε από τη Φούλαμ. Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ όμως δεν έκανε το ίδιο λάθος για δεύτερη σερί σεζόν. Εφτασε ξανά μέχρι τον αποκαλούμενο «τελικό των 200 εκατ. ευρώ» και τούτη τη φορά θριάμβευσε (2-1) επί της Ντέρμπι Κάουντι που ήπιε το πικρό ποτήρι. Η Αστον Βίλα όχι μόνο πήρε το τρίτο εισιτήριο (μετά τις Νόριτς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) που οδηγεί στην ιλουστρασιόν Premier League αλλά εξασφάλισε και εγγυημένα έσοδα τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα κι άλλες πηγές. Αν μάλιστα οι «χωριάτες» κατορθώσουν και δεν υποβιβαστούν κατά την πρώτη τους σεζόν στην Premiership, τότε τα έσοδά τους θα εκτοξευτούν ξεπερνώντας ακόμη και τα 340 εκατ. ευρώ!

Μια κεφαλιά ψαράκι του Ελ Γκάζι στο 44' κι άλλη μια κεφαλιά του ΜακΓκιν στο 59', έπειτα από τραγικό λάθος του Ολλανδού γκολκίπερ Ρους, έδωσε σαφές προβάδισμα ανόδου στην Αστον Βίλα, που αγχώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο χάρη στο γκολ του Μάριοτ στο 81' αλλά έμεινε όρθια παρά την πίεση της Ντέρμπι.

Η Αστον Βίλα επέστρεψε στην Premier League έπειτα από απουσία τριών ετών (είχε υποβιβαστεί το 2015-16), αφήνοντας την πικραμένη Ντέρμπι να περιμένει άλλον έναν χρόνο μήπως και επανέλθει στη μεγάλη αγγλική κατηγορία, όπου έχει να αγωνιστεί από τη σεζόν 2007-08.

Στις εξέδρες του κατάμεστου Γουέμπλεϊ, παρουσία 85.826 θεατών, βρέθηκε και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της Αστον Βίλα. Και προφανώς πανηγύρισε με την ψυχή του τον προβιβασμό της αγαπημένης του ομάδας έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τον Νορβηγό θρύλο της Βίλα,Τζον Κάριου.

Εκτός των άλλων, η αναμέτρηση της Βίλα με την Ντέρμπι είχε και μια ιδιότυπη κόντρα ανάμεσα στους άλλοτε Διόσκουρους της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ και Τζον Τέρι. Ο πρώτος ως head coach στους χαμένους και ο δεύτερος ως βοηθός προπονητή στους νικητές. Εξαρχής, ένας απ' τους δύο θα χαιρόταν κι ένας θα αποχωρούσε λυπημένος. Αμφότεροι ωστόσο έφυγαν απ' το γήπεδο αγκαλιασμένοι σε ανάμνηση όσων πέρασαν στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Αστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Στιρ, Ελμοχαμαντί, Τουανζέμπε, Μινγκς (86' Χάουζε), Τέιλορ, Ουριάν, ΜακΓκίν, Αντομά (73' Γκριν), Γκρίλις, Ελ Γκαζί, Αμπραχαμ.

Ντέρμπι (Φρανκ Λάμπαρντ): Ρους, Μπόγκλ, Κίο, Τομόρι, Κόουλ, Χάντλστοουν (63' Μάριοτ), Τζόνσον, Λόρενς (73' Τζοτζεφζούν), Γουίλσον, Μάουντ, Μπένετ (69' Γουάγκορν).

Δείτε τα highlights του τελικού:

ChampionshipΝτέρμπι ΚάουντιποδόσφαιροPremier LeagueΆστον Βίλα