Αθλητισμός | 13.11.2018 10:30

Τσούμπα Ακπόμ: Το πρώτο γκολ που... άργησε 71 μέρες

Αντώνης Τσακαλέας

Η συγκεκριµένη διευκρίνιση είναι απαραίτητη καθώς ο Αγγλος επιθετικός είχε σκοράρει και πριν από 71 µέρες στη Νέα Σµύρνη, µε αντίπαλο τον Πανιώνιο, όταν και υπήρξε υπόδειξη οφσάιντ σε µια φάση στην οποία ο σκόρερ καλυπτόταν από δύο ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου.

Η τότε ανάρτησή του στα social media ήταν λιτή και περιεκτική. Η φωτογραφία της επίµαχης φάσης και ένα µεγάλο ερωτηµατικό. «∆εν µπορώ να κάνω τίποτε άλλο από το να απορώ...» έλεγε τότε στους φίλους του.

Μια συµµετοχή

Στο διάστηµα των 71 ηµερών που µεσολάβησαν ανάµεσα στα δύο γκολ, ο Τσούµπα Ακπόµ είχε µόλις µία συµµετοχή στο πρωτάθληµα. Για τον 23χρονο, το συγκεκριµένο διάστηµα του φάνηκε κατά πολύ µεγαλύτερο, καθώς υπήρξαν αναµετρήσεις στις οποίες είχε µείνει και εκτός 18άδας. Για την απουσία του από τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου γράφτηκαν αρκετά δεξιά και αριστερά, µε... µικρά γράµµατα. Ο Ρουµάνος τεχνικός, έχοντας ως πρώτη επιλογή τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, είχε χώρο στην 18άδα για έναν αναπληρωµατικό επιθετικό, καθώς στα περισσότερα παιχνίδια ήθελε να έχει περισσότερες επιλογές για τη µεσαία και µεσοεπιθετική γραµµή.

Ηταν η στιγµή που ο Τσούµπα Ακπόµ έδινε την εσωτερική του «µάχη» µε τον Νίκο Καρέλη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε αρκετά τετ α τετ µε τον «χαµένο» της συγκεκριµένης µονοµαχίας, προκειµένου να του εξηγήσει τους λόγους που θα έβλεπε τα παιχνίδια από την κερκίδα. Οι τακτικές λεπτοµέρειες που ο Ρουµάνος τεχνικός περίµενε να δει από τον Αγγλο, µε τον τελευταίο να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του στις προπονήσεις, και πιο συγκεκριµένα την τακτική του προσήλωση στα ζητούµενα που είχαν τεθεί.

Πρόλαβε τον Καρέλη

Η «τροφή» του επιθετικού είναι το γκολ και, έστω µε ένα ακυρωθέν τέρµα, ο Τσούµπα Ακπόµ το βρήκε πριν από τον Νίκο Καρέλη, στο δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε ως αλλαγή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε τον Αγγλο σε στιγµές που ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη το γκολ, καθώς στην Ουγγαρία βρισκόταν πίσω στο σκορ και στην Τούµπα µε τον Παναιτωλικό δεν υπήρχε σκορ τη στιγµή που πέρασε στην αναµέτρηση. Την περασµένη Κυριακή ο Ακπόµ σκόραρε δις, µε το δεύτερο τέρµα να ακυρώνεται καθώς του καταλογίστηκε επιθετικό φουλ, µια υπόδειξη που επίσης σηκώνει συζήτηση.

Ο Ακπόµ, που είχε µοιραστεί την απορία του µετά το τέλος του αγώνα µε τον Πανιώνιο, µοιράστηκε τη χαρά του στο Ιnstagram, µε πρώην και νυν συµπαίκτες του να τον συγχαίρουν. Από τους πρώτους που το έκαναν ήταν ο Αλεξ Ιβόµπι, µε τον οποίο είχαν «δέσει» στο διάστηµα της κοινής τους συνύπαρξης στην Αρσεναλ. Ο Τσούµπα Ακπόµ δεν δυσκολεύτηκε να προσαρµοστεί στο νέο του περιβάλλον, µε τον Οµάρ Ελ Καντουρί να αποτελεί ένα από τα στηρίγµατά του το πρώτο διάστηµα παραµονής του στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπήρχαν φορές που φιλοξένησε φίλους του από την Αγγλία.

Χωρίς τους διεθνείς

Ο ΠΑΟΚ αντιµετωπίζει αύριο τον Εργοτέλη, στην εξ αναβολής αναµέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Πασχαλάκη, Τόσκα, Βαρέλα, Ουάρντα, Πέλκα, Ληµνιό, Καρέλη, Πρίγιοβιτς, που ενσωµατώθηκαν στις Εθνικές τους οµάδες, καθώς και τους Λύρατζη, Γαϊτανίδη, Μιχαηλίδη, ∆ιαµαντή, Τσαούση, ∆ούµτση από τις µικρές οµάδες που χάνουν, λόγω Εθνικών, την ευκαιρία για την πρώτη τους επαγγελµατική συµµετοχή. Σήµερα θα ξεκαθαρίσει η συµµετοχή του Κίτσιου, που τραυµατίστηκε στην αναµέτρηση της Κυριακής 

Τσούμπα ΑκπόμΠΑΟΚ