Αθλητισμός|10.06.2019 21:26

Τέλος εποχής για Τόνι Πάρκερ: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί (pics+vids)

Newsroom

Φαινόταν ότι πλησίαζε η ώρα, ακουγόταν ως φήμη εδώ και αρκετό καιρό. Πλέον όμως είναι επίσημο. Ο 37χρονος Τόνι Πάρκερ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα παρκέ. Πρόκειται για το φινάλε μιας εκπληκτικής καριέρας και απόλυτα επιτυχημένης καριέρας...

«Δεν μπορώ να είμαι άλλο ο Τόνι Πάρκερ. Αποσύρομαι. Αποφάσισα να μην ξαναπαίξω μπάσκετ. Πολλά με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αν δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και αν δεν μπορώ να διεκδικήσω ένα πρωτάθλημα, δεν θέλω να παίξω άλλο μπάσκετ. Ήξερα ότι ήρθε η ώρα μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα πίστευα ότι θα ζήσω τέτοιες στιγμές στο ΝΒΑ και στην Εθνική ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος, ο οποίος ακολούθησε, με λίγους μήνες διαφορά, το παράδειγμα του καλού του φίλου και συμπαίκτη του επί χρόνια στους Σαν Αντόνιο Σπερς, Μανού Τζινόμπιλι.

Στην σπουδαία καριέρα του, που συνδυάστηκε κατά κύριο λόγο με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ο Πάρκερ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (2003, 2005, 2007, 2014) και ένα βραβείο MVP των τελικών (2007), ενώ βρέθηκε έξι φορές σε All Star Game (2006, 2007, 2009, 2012, 2014). Παράλληλα, ο Πάρκερ κατέκτησε τέσσερα μετάλλια με την Εθνική Γαλλίας σε Eurobasket, μεταξύ των οποίων το χρυσό το 2013 στη Σλοβενία.

Την περασμένη σεζόν, ο κορυφαίος Γάλλος γκαρντ αγωνίστηκε στους Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ η απόσυρσή του από την ενεργό δράση θα τον φέρει σε πιο άμεσο ρόλο στη διοίκηση της Βιλερμπάν.