Αθλητισμός|11.06.2019 18:50

Επεισοδιακή πρόκριση της Εθνικής κωφών επί της Τουρκίας στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού! (vid)

Newsroom

Έπειτα από ένα επεισοδιακό αγώνα που έγινε στο «Γεντί Κουλέ» η Εθνική ποδοσφαίρου κωφών πήρε την πρόκριση σε βάρος της Τουρκίας για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Ηράκλέιο Κρήτης. Η Τουρκία ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης της προηγούμενης διοργάνωσης και μεγάλο φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Γνώρισε την πρώτη ήττα ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Η ελληνική ομάδα ήταν το αουτσάιντερ και ο προημιτελικός εξελίχθηκε σε μια μεγάλη μάχη γοήτρου, με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά. Η κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ. Έτσι φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι. Στη διάρκεια της παράτασης δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των πάγκων των δύο ομάδων, αλλά και φιλάθλων στις εξέδρες, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να αποβάλει τους δύο προπονητές.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι με την αγωνία να χτυπάει «κόκκινο». Η ελληνική ομάδα έκανε το 1-0 με τον Δημάκο. Ακολούθησε η εκτέλεση του σούπερ σταρ των Τούρκων Σου ο οποίος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι όπως έκανε και στο 40ό λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Το «θρίλερ» των πέναλτι

Ο Καράμπελας, με εύστοχο χτύπημα στον «ουρανό» των διχτύων, έκανε το 2-0 για την ελληνική ομάδα.

Ο Κουρτ στο δεύτερο πέναλτι της Τουρκίας ευστόχησε και μείωσε σε 2-1.

Ο Διονυσάτος, που είναι ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 5 γκολ, έκανε το 3-1.

Ο Ακτάς με εύστοχο χτύπημα μείωσε για την Τουρκία σε 3-2.

Ο Καραπιπέρης έχασε ευκαιρία, καθώς Μερτ απέκρουσε, διατηρώντας το 3-2.

Μοιραίος παίκτης των Τούρκων ήταν η Σιμσέκ που εκτέλεσε το πέναλτι άουτ.

Γκολ πρόκριση του Μπάλα και ένταση

Στα πόδι του Μπάλα ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει τον αγώνα και με εύστοχο χτύπημα έκανε το 4-2 εν μέσω αποθέωσης και έξαλλων πανηγυρισμών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ενταση με τους Τούρκους και τους Ελληνες φιλάθλους σημειώθηκε μετά το τέλος του αγώνα.

Στο 02.54.00 δείτε τα πέναλτι και τους έξαλλους πανηγυρισμούς των Ελλήνων:

Με Γερμανία στον ημιτελικό

Στα ημιτελικά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Γερμανία που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την Πέμπτη στις 18.00 στο Γεντί Κουλέ και η Ουκρανία με την Ιρλανδία που θα αναμετρηθούν την ίδια ημέρα και ώρα στο Παγκρήτιο στάδιο.

Η Γερμανία νίκησε την Αγγλία 4-3 στα πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. Στο 60' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Κινγκ και στο 90' με απευθείας κόκκινη ο Μακάρθι. Στη φάση των πέναλτι είχαμε ένα χαμένο του Μανούκερι που απόκρουσε ο Μπέλγκερ.

Η Ουκρανία λύγισε την Ρωσία

Μεγάλο ντέρμπι γοήτρου είχαμε και μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας με τους Ουκρανίας να κερδίζουν με 2-1. Το σκορ άνοιξε η Ουκρανία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Ντοτσένκο πήρε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Προνίτσεφ δεν συγκράτησε την μπάλα, η οποία πέρασε τη γραμμή για το 1-0. Στο 69' η μπάλα στρώθηκε στον Μπάγιεφ, αυτός δοκίμασε το πόδι του από μακριά και με ένα συρτό σουτ έκανε για την Ουκρανία το 2-0. Οι Ρώσοι μείωσαν 2-1 με την κεφαλιά του Τκαχ στο 90'.

Πρόκριση θρίλερ της Ιρλανδίας επί της Ιταλίας

Ντέρμπι και στον τέταρτο προημιτελικό όπου η Ιρλανδία νίκησε την Ιταλία 7-5. Πρόσωπο του παιχνιδιού ο Κάσιντι που πέτυχε τέσσερα γκολ το 0-2 στο 10’, το 2-3 στο 47’, το 4-5 στο 76’ και το 4-6 στο 82’. Το σκορ είχε ανοίξει ο Γιανγκ στο 8’ και το τελευταίο τέρμα της Ιρλανδίας πέτυχε στις καθυστερήσεις ο παίκτης-προπονητής Γουότσον, με ένα απίθανο γκολ. Από την άλλη μεριά η Ιταλία με πάρα πολλά λάθη στην άμυνα είχε φτάσει στην ισοφάριση 2 -2 με Σινια και Αμπάτε, και στο 4 -4 με Καπάτο και Αμπάτε, ενώ ο Καπατο στο 8’ σε 5-6.

Σπορποδόσφαιροευρωπαϊκό κωφών