Αθλητισμός|10.10.2019 11:21

Κατσαρής για ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα ζητήσουμε εγγυήσεις από τον κ. Καραμάνο»

Θοδωρής Φελάνης

Λεπτομέρειες σχετικά με το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Γιώργου Καραμάνου για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρής στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΑΣ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (12/6).

Ο κ. Κατσαρής μεταξύ άλλων είπε: «Όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ πάνε καλά, στο ποδόσφαιρο είμαστε νταμπλούχοι κι αυτό που πλέον μας απασχολεί έντονα είναι το μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η προοπτική μιας συνεργασίας με έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί έναν όμιλο εταιρειών. Αναφέρομαι στον κ. Καραμάνο. Φάνηκε πως θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε μια απάντηση. Αν δεν προχωρήσει αυτό τότε θα πρέπει να βρούμε μια λύση εξ ιδίων. Ο κ. Καραμάνος μας είπε πως δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο κι ότι έχει κι άλλες δραστηριότητες. Θα δει τα οικονομικά στοιχεία που του δώσαμε, θα μάθει σχετικά με τις απαιτήσεις που υπάρχουν κι αν νομίζει ότι μπορεί να ανταποκριθεί θα προχωρήσουμε. Αν όλα πάνε καλά τον πρώτο χρόνο θα λειτουργήσει με διοίκηση Πρωτοδικείου. Σε βάθος χρόνου όμως θέλει να γίνει ο ιδιοκτήτης»

Ενημερώσαμε τον κ. Σαββίδη

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ απαντώντας σε ερωτήσεις είπε: «Εμείς δεν κάνουμε κάτι δίχως να ρωτήσουμε τον Ιβάν Σαββίδη. Μιλήσαμε, μας είπε να προχωρήσουμε κι όταν έρθει η ώρα θα μπουν στο τραπέζι κάποια πράγματα. Ο κ. Σαββίδης είναι ο μεγαλύτερος δανειστής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να μιλήσει με τον υποψήφιο επενδυτή της ΚΑΕ ο κ. Σαββίδης μπορεί να πει «τα θέλω», μπορεί να πει «δεν τα θέλω» ή «τα κάνω μετοχές». Τόσο καιρό είχαμε όλοι μας την ψευδαίσθηση πως κάποια στιγμή ο Σαββίδης θα αναλάμβανε και το μπάσκετ. Ήταν όμως πάντα ξεκάθαρος όπως κι απέναντι μου. Ποτέ δεν μου είπε όλα αυτά τα χρόνια πως «θα αναλάβω». Πάντα έλεγε «εγώ θα βοηθάω». Και βοήθησε με πολύ μεγάλα ποσά γιατί πλην του δανεισμού έχει προσφέρει πολλά χρήματα  στο μπάσκετ είτε με την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος είτε με χορηγίες…».

Ο κ. Κατσαρής επίσης είπε: «Αν ο κ. Καραμάνος αποφασίσει να προχωρήσει θα ξέρει πως δεν ξεκινάει από το μηδέν. Χρειάζονται χρήματα για να καλυφθούν υποχρεώσεις, να βγει η έγκριση από την ΕΕΑ. Πρέπει να μπει ζεστό χρήμα, να κάνει ένα εγγυημένο μπάτζετ. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτή την στιγμή είναι η μοναδική λύση που φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. Αν δεν προχωρήσει πρέπει να πάμε σε μια πανΠαοκτσήδικη συνάντηση όπου ο καθένας θα πρέπει να συνεισφέρει με τον οβολό του και μετά να συνεχίσουμε την αναζήτηση επενδυτή. Χωρίς ιδιοκτήτη δεν μπορεί να προχωρήσει η ομάδα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε την απάντηση του κ. Καραμάνου. Αν πει ότι μελέτησε τα στοιχεία κι ότι επιθυμεί να αναλάβει την ΚΑΕ θα πάμε στο θέμα των εγγυήσεων που είναι και το σημαντικότερο. Αν εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της ΚΑΕ δεν χρειάζεται να ψάχνουμε πολλά ή να μάθουμε για το πρόσωπο. Δεν μπορείς να τον απορρίψεις πριν τον δεις. Αν πει «προχωράμε», θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το πώς θα πορευτούμε βήμα βήμα και σε αυτές τις συναντήσεις θα είμαι εκεί».

«Προχωράμε με την Τούμπα»

Για το θέμα της νέας Τούμπας: «Βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο, πήραμε εγκρίσεις για αλλαγές χρήσης, έγιναν περιβαλλοντολογικές μελέτες, έχουμε την συμπαράσταση του Δήμου, της Περιφέρειας ενώ προχωρούν κι άλλες ενέργειες από το τεχνικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Χρειάζεται χρόνος, πιστεύω πριν το νέο έτος θα πρέπει να λύσουμε ζητήματα σχετικά με Προεδρικά διατάγματα την αλλαγή χρήσης του συντελεστή δόμησης… Θέλουμε να αποφύγουμε εφήμερες υποσχέσεις ανθρώπων. Θέλουμε χειροπιαστά πράγματα στο θέμα του γηπέδου ώστε να προχωράμε. Είδατε τι έγινε με την ΑΕΚ που ασχολείται με το θέμα 15-20 χρόνια τώρα».

Θανάσης ΚατσαρήςμπάσκετΠΑΟΚ