Αθλητισμός|15.06.2019 00:23

Πιτίνο: «Θα μιλήσω με τα μέλη της οικογένειάς μου κι αν θέλουν, θα επιστρέψω» (vid)

Newsroom

Ο Ρικ Πιτίνο βρέθηκε στο επίκεντρο των πανηγυρισμών στο ΟΑΚΑ καθώς άπαντες στον Παναθηναϊκό δεν σκέφτονται μόνο τον τίτλο που πανηγύρισε ο σύλλογος μετά τη νίκη επί του Προμηθέα αλλά και την επόμενη ημέρα. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτή η επόμενη μέρα του Τριφυλλιού θα είναι με ή χωρίς τον θρυλικό Αμερικανό τεχνικό στον πάγκο. Ο κόουτς αποθεώθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που ζήτησε την παραμονή του στην ομάδα και όπως αποκάλυψε, ουσιαστικά ο ίδιος θέλει να μείνει στην Ελλάδα και στους Πράσινους. Ομως, όπως τόνισε, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μιλήσει με τα μέλη της οικογένειάς του και να πάρει απ' τα παιδιά του την καταφατική απάντηση. «Αν είναι μαζί μου σε αυτό, θα επιστρέψω, αν όχι τότε δεν θα γυρίσω» είπε χαρακτηριστικά ο Πιτίνο.

«Είχα έναν αριθμό στόχων όταν ήρθα και τους πετύχαμε όλους. Το Κύπελλο, το σερί μας και το πιο σημαντικό, η βελτίωση όλων των παικτών. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τον Νικ Καλάθη και τους βετεράνους μας. Θα σας αποκαλύψω τι είπα στην ομάδα πως προπονώ τόσα χρόνια, αλλά ανυπομονούσα για κάθε προπόνηση μαζί τους, εξαιτίας της θέλησής τους να μάθουν και να βελτιωθούν. Έμαθα πολλά και μάθαινα κάτι καινούργιο σε καθημερινή βάση. Πάντα μαθαίνω, πάντα κυνηγώ το καλύτερο», ανέφερε αρχικά στην κάμερα της Cosmote TV ο Πιτίνο.

Αναφορικά με την αποθέωση προς το πρόσωπό του από τον κόσμο αλλά και το μέλλον του στο Τριφύλλι απάντησε: «Οι φίλαθλοι με έκαναν να νιώθω βασιλιάς. Η βασιλική οικογένεια στην Αγγλία δεν θα ένιωθε καλύτερα! Ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την ευκαιρία, τους παίκτες για την προσήλωσή τους. Για το μέλλον; Επιστρέφω στη Νέα Υόρκη και από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη σκοπεύω να μιλήσω με όλα τα παιδιά μου και αν είναι μαζί μου σε αυτό, θα επιστρέψω. Ειδάλλως όχι. Είναι τόσο απλό. Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια σαν τις ελληνικές οικογένειες, και είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους. Θέλω όμως να ευχαριστήσω πραγματικά τους φιλάθλους για την στήριξή τους, δεν έχω νιώσει ξανά έτσι στη ζωή μου».

Επίσης, πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν πόσο αγαπώ το παιχνίδι. Είναι το σπίτι μου, χωρίς αυτό είμαι άδειος. Αν επιστρέψω, αυτό σημαίνει πως εγκαταλείπω για πάντα το κολεγιακό μπάσκετ. Αν γυρίσω, θα είναι ο Παναθηναϊκός και μετά ο θάνατος (γέλια)!».

«Οσα είπε ο Δημήτρης πήγαν την παραμονή μου απ' το 5 στο 50%»

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Πιτίνο ήταν ακόμη περισσότερο αποκαλυπτικός καθώς έφερε στη δημοσιότητα μέρος όσων σημαντικών ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

«Είμαστε μόλις στην αρχή. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να επιστρέψω. Είμαστε σε καλό επίπεδο με τον Μάνο. Είναι ο καλύτερος, ο καλύτερος. Θα σας πω μια ιστορία. Στις ΗΠΑ προσέχουμε τι λέμε στα media. Θα σας πω την αλήθεια. Πριν από λίγες μέρες είχα 5% πιθανότητες να επιστρέψω. Συναντήθηκα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κανένας δεν μπορεί να με πατρονάρει. Έχω περάσει πολλά. Όμως, μου έδωσε το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Και αφού έκλαψα, του είπα: "Γιατί το κάνεις αυτό; Γιατί βγάζεις 10-12-13 εκατομμύρια δολάρια από την τσέπη σου και τα χάνεις; Δεν βγάζει νόημα. Είναι τρελό. Πρέπει να σε δει γιατρός".

Μου απάντησε κάτι που με πήγε από το 5% στο 50%. Μου είπε: "Κόουτς, η κληρονομιά του πατέρα μου είναι πιο σημαντική από ό,τι κάνω στη ζωή μου. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι πιο σημαντικοί από εμένα στη ζωή μου. Δεν μπορώ να σου δώσω όσα οι άλλες ομάδες στους προπονητές τους. Αλλά, θα ήθελα να σε πληρώσω τρεις φορές παραπάνω από το συνολικό μπάτζετ τους". Είμαι πολύ μεγάλος πια. Τα χρήματα δεν έχουν τόση σημασία. Όσα είπε για την πίστη στον πατέρα του και τους φιλάθλους... Αυτό ήταν το πρώτο meeting. Έφυγα με τεράστιο σεβασμό για εκείνον. Βάζει τον πατέρα του και τον κόσμο πάνω από εκείνον. Αυτό σημαίνει τα πάντα για εμένα». 

Για την απόφασή του: «Θα αποφασίσω μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Σέβομαι τον Δημήτρη, τον Μάνο. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ και ο Ροζίερ δεν ήταν στα top ταλέντα. Δεν έχουμε μεγάλο ταλέντο. Πρέπει να βρούμε ευκαιρίες. Αυτό θέλει δουλειά και προσπάθεια. Στο παρελθόν είχα 30 προπονητές που έγιναν head coaches. Τύποι που κέρδισαν πρωταθλήματα. Αν υπάρχουν ελληνικές ομάδες, που θέλουν πρώτο προπονητή... Έχω τρεις εξαιρετικούς συνεργάτες. Μπορούσα να φέρω τρεις Αμερικανούς προπονητές. Δεν θα άξιζαν τίποτα μπροστά στους συνεργάτες μου. Σας ευχαριστώ»

Δείτε τις δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο:

Γιαννακόπουλος: «Είμαι αισιόδοξος για Πιτίνο»

Προηγουμένως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε δηλώσει για την παραμονή του Πιτίνο: «Έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές παγκοσμίως. Θέληση όλων μας είναι να μείνει. Αυτό έχει εκφράσει και σε εμάς, είμαι αισιόδοξος. Συμφωνώ μαζί του σε όλα τα πράγματα και στις ιδεές μας για το μπάσκετ. Θέλει και ο ίδιος να μείνει, πρέπει να γίνουν κάποιες οικογενειακές συζητήσεις και θα έχουμε σύντομα τα νέα. Είμαι αισιόδοξος, είναι θέμα ημερών η τελική έκβαση του ζητήματος».

ΠαναθηναϊκόςBasket LeagueμπάσκετΡικ Πιτίνο