Αθλητισμός | 18.06.2019 10:47

Ολυμπιακός: Το μεγάλο στοίχημα με τον Χιλάλ Σουντανί

Newsroom

Οταν πριν από περίπου δέκα μέρες αγγλικά ΜΜΕ που ασχολούνται με τη Νότιγχαμ ανέφεραν ως υποψήφιο στόχο του Ολυμπιακού, λόγω και της κοινής ιδιοκτησίας, τον Χιλάλ Σουντανί, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι ο Αλγερινός εξτρέμ θα ρίξει άγκυρα στον Πειραιά. Οχι επειδή δεν είναι ικανός ποδοσφαιριστής, αλλά επειδή οι «ερυθρόλευκοι» μετά την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά και του Βραζιλιάνου Μπρούνο, έδειχναν γεμάτοι στα «φτερά».

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, είχε αντίθετη άποψη. Μετά την αποχώρηση του Ζιλ Ντίας, ο οποίος επέστρεψε στη Μονακό, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ζητήσει από τη διοίκηση κι έναν αριστεροπόδαρο ακραίο με έφεση στο σκοράρισμα. Υπό αυτό το πρίσμα ο 31χρονος Σουντανί κόλλησε ιδανικά στα «θέλω» του προπονητή. Ο διεθνής παίκτης που βρίσκεται στην Ελλάδα από το μεσημέρι της Δευτέρας κι εντός της ημέρας (Τρίτη 18/6) αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα, έχει την καλύτερη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα απ' όλους τους εξτρέμ που διαθέτει ο Ολυμπιακός, ακόμη κι από εκείνους που έχουν πιο βαρύ όνομα όπως ο Ποντένσε, ο Βαλμπουενά, ακόμη κι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Τα νούμερα στην πενταετία που αγωνίστηκε στην Κροατία με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι εντυπωσιακά. Σε 196 παρουσίες σημείωσε 86 γκολ, ενώ μοίρασε και 54 ασίστ. Μετάφραση; Περίπου ένα γκολ ανά ματς ήταν η συνεισφορά του Σουντανί στην ομάδα του. Αυτή η επίδοση έγινε το διαβατήριό του για μεταγραφή στη Νότιγχαμ με αντάλλαγμα τρία εκατ. ευρώ.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη των μεγάλων προσδοκιών. Ο Σουντανί αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο, με αποτέλεσμα να πάρει μέρος μόλις σε οχτώ παιχνίδια όλων των διοργανώσεων ενώ πέτυχε και δύο γκολ. Η τελευταία του συμμετοχή καταγράφηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2018, δηλαδή πριν από 7,5 μήνες, διάστημα που είχε τεθεί εκτός δράσης. Πλέον είναι έτοιμος από ιατρικής άποψης και διψασμένος για το restart, καθώς επιθυμεί να επιστρέψει και στην Εθνική ομάδα, έτοιμος να πενηνταρίσει σε συμμετοχές (49 ματς, 22 γκολ).

Εχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε πέντε (!) διαφορετικές θέσεις της ενδεκάδας. Παίζει κυρίως ως δεξιός εξτρέμ (148 ματς, 65 γκολ, 45 ασίστ), αλλά έχει αγωνιστεί και ως φορ (42 ματς, 21 γκολ, 3 ασίστ), αριστερός εξτρέμ (13 ματς, 7 γκολ), δεύτερος επιθετικός (2 συμμετοχές), ενώ μία φορά έχει χρησιμοποιηθεί και ως επιτελικός μέσος.

Η παρουσία του παρέχει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού τη δυνατότητα να τον βάλει αρκετές φορές στην καλή του θέση, είτε ως βασική επιλογή είτε ως λύση από τον πάγκο και να ελευθερώσει τον Βαλμπουενά, ο οποίος μπορεί να παίξει και πιο κεντρικά, ακόμη και ως αντί-Φορτούνης, ενώ ως κρυφός κυνηγός.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Σουντανί αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες, μαζί με εκείνη του Μπρούνο...

ΟλυμπιακόςποδόσφαιρομεταγραφέςSuper League 1Ελ Αραμπί Σουντανί