Αθλητισμός|03.07.2019 10:08

ΑΕΚ: Ολιβέιρα, ο «εκλεκτός» της επίθεσης και αναμονή για την απάντηση της Ρόμα για Βέρντε

Κώστας Γουλής

Ο συμπατριώτης του Μιγκέλ Καρντόσο, Νέλσον Ολιβέιρα, είναι το «βαρύ» όνομα που κυνηγάει εδώ και λίγες μέρες η ΑΕΚ για τον φορ που φορέσει το «9» στην πλάτη και θα «σηκώσει» το βάρος της επίθεσης των «κιτρινόμαυρων» τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο 27χρονος επιθετικός, που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρείτο το επόμενο «next big thing» της Μπενφίκα, ανήκει από το 2016 στη Νόριτς (κέρδισε προ εβδομάδων τον προβιβασμό της στην Premier League), η οποία ωστόσο δεν τον υπολογίζει -αν κι έχει συμβόλαιο ως το 2020- όπως φάνηκε κι απ’ τον δανεισμό του το τελευταίο εξάμηνο στη Ρέντινγκ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν κάνει ήδη ταξίδι στο εξωτερικό και ραντεβού με την πλευρά του παίκτη, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη γύρω απ’ το οικονομικό σκέλος της μεταγραφής.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Ολιβέιρα, με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν (με μπόνους) το 1 εκατ. €. Ποσό κοντά στα «θέλω» του 17 φορές διεθνούς Πορτογάλου κυνηγού, ο οποίος έχει ακόμη μικρούς ενδοιασμούς για να συνεχίσει στην ελληνική Super League. Ενδοιασμοί που στην ΑΕΚ θεωρούν πως θα εξαφανιστούν, εφόσον μιλήσει με τον Καρντόσο και του παρουσιάσει αναλυτικά το ρόλο που θα έχει στην ομάδα.

Το βασικό «θέμα» έχει να κάνει με τη Νόριτς, με την οποία είναι σε εξέλιξη ο πρώτος κύκλος διαπραγμάτευσης, για την αγορά του Ολιβέιρα, αντί ενός ποσού που δεν θα ξεπερνά το 1 εκατ. €. Ποσό… συζητήσιμο και απ’ την πλευρά των Αγγλων. Σαφώς και δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, ωστόσο στο στρατόπεδο της ΑΕΚ εκτιμούν πως «παίζουν» πια με καλές πιθανότητες, για να κάνουν δικό τους έναν φορ υψηλών προδιαγραφών.

Στην υπόθεση του Ντανιέλε Βέρντε οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν την απάντηση της Ρόμα, στην πρόταση ύψους 1 εκατ. € που κατέθεσαν για την αγορά του 23χρονου Ιταλού winger οι Λυσάνδρου, Λυμπερόπουλος στο προ διημέρου ταξίδι τους στην Ιταλία. Και υπάρχει πεποίθηση πως μέχρι την Παρασκευή (5/7), η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει οριστικά. Γι’ αυτό άλλωστε ο Λυμπερόπουλος δεν ακολούθησε την υπόλοιπη ομάδα στην Πολωνία, περιμένοντας τις εξελίξεις με τους Ολιβέιρα, Βέρντε και το ενδεχόμενο να τους υποδεχθεί εν Αθήναις για τις υπογραφές…

Ντανιέλε ΒέρντεΡόμα - RomaSuperLeagueΝέλσον ΟλιβέιραΑΕΚ