Αθλητισμός | 03.07.2019 10:11

Πρωτοφανές ξέσπασμα Μέσι: «Ολες οι μαλ… υπέρ της Βραζιλίας»! (vids)

Newsroom

Τραγούδησε πιο δυνατά από ποτέ τον εθνικό ύμνο, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στην διοργάνωση, είχε δοκάρι, αλλά ο Λιονέλ Μέσι έφυγε και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι, μετά την ήττα – αποκλεισμό της Αργεντινής από την Βραζιλία, στα ημιτελικά του Copa America.

Στη μεικτή ζώνη, όμως, ο αρχηγός της «Αλμπισελέστε» ξέσπασε όπως ποτέ άλλοτε στην καριέρα του, εκφράζοντας παράπονα για την διαιτησία του Ρόντι Σαμπράνο, στον οποίο οι Αργεντινοί καταλογίζουν ότι δεν κατέφυγε στο VAR για δύο φάσεις όπου θεωρούν ότι έγινε πέναλτι υπέρ τους.

Η πρώτη αφορά την φάση του δεύτερου γκολ της Βραζιλίας, πριν από την επίθεση της οποίας, ενδέχεται να υπήρξε φάουλ του Ντάνι Αλβες στο Σέρχιο Αγουέρο, στην περιοχή της «Σελεσάο». Η δεύτερη, μια αγκωνιά του Αρτούρ στον Νικολάς Οταμέντι.

Οι δύο επίμαχες φάσεις

 

«Είμαι θυμωμένος γιατί κάναμε ένα μεγάλο ματς. Μια μεγάλη προσπάθεια για να τελειώσουν όλα έτσι. Εκείνοι (σ.σ. οι Βραζιλιάνοι) βρίσκουν από το πουθενά το πρώτο γκολ. Και μετά με το δεύτερο, όπου δεν σφυρίζεται πέναλτι που υπάρχει πριν. Και είναι και το σπρώξιμο στον Οταμέντι» είπε αρχικά ο Μέσι, για να αρχίσει τα… γαλλικά στη συνέχεια.

«Βαρέθηκαν να σφυρίζουν μαλ… σε αυτό το Copa America και αυτή την φορά δεν πήγαν ποτέ στο VAR. Ένα απίστευτο πράγμα. Δεν σφυρίχτηκαν δύο πέναλτι. Αλλά σε όλο το ματς ήταν έτσι. Στην παραμικρή επαφή, φάουλ για εκείνους. Μαλ… που σε βγάζουν από τον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.

«Η Βραζιλία τα ελέγχει όλα»

Ο Μέσι, όμως, δεν έμεινε εκεί. «Μακάρι η Conmebol (σ.σ. ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής) να κάνει κάτι με αυτές τις διαιτησίες. Αν και ίσως να μην γίνει τίποτα, γιατί η Βραζιλία τα ελέγχει όλα» επισήμανε, χωρίς μάλιστα να σταματήσει.

«Ολες οι μαλ… πήγαιναν για εκείνους. Κάρτες για εμάς, για εκείνους όχι. Καθαρές φάσεις που δεν πήγαν ποτέ στο VAR. Επαναλαμβάνω: Σε αυτό το Copa σφυρίχτηκαν μαλ… χέρι, μαλ… φάουλ, μαλ… πέναλτι και σήμερα (3/7) δεν πήγαν ούτε καν στο VAR» πρόσθεσε ο 32χρονος Αργεντινός.

 

«Είναι φάσεις που σε βγάζουν από το ματς, γιατί βλέπεις ότι ο διαιτητής δεν είναι δίκαιος. Εκείνος (σ.σ. ο διαιτητής) έλεγε να είμαι ήρεμος, ότι θα με φροντίσει. Αλλά το αντίθετο: Μας έδειξε έλλειψη σεβασμού με την διαιτησία του» συμπλήρωσε ο Μέσι, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να δίνει το παρών στην εθνική ομάδα.

Το επόμενο Copa America, άλλωστε, το καλοκαίρι του 2020, θα διεξαχθεί σε Αργεντινή και Κολομβία. Μια ακόμα ευκαιρία (η τελευταία άραγε;) για να κυνηγήσει ο Μέσι τον πολυπόθητο τίτλο με την Αργεντινή…

 

Copa AmericaποδόσφαιροΕθνική ΑργεντινήςΕθνική ΒραζιλίαςΛιονέλ ΜέσιVAR