Αθλητισμός | 03.07.2019 09:46

Ολυμπιακός: Οι τρεις νέοι... ενδεκαδάτοι και η αναμονή για Σουντανί

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Εγινε γνωστό από το απόγευμα της Τρίτης (2/7) το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο, στον Ολυμπιακό εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να περιμένει. Είναι άλλες οι προτεραιότητες μέχρι τη σέντρα των εγχώριων διοργανώσεων. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να προετοιμάσει την ομάδα του για τα δύο σημαντικά παιχνίδια με τη Βικτόρια Πλζεν στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Champions League και μέχρι τότε θέλει να καταρτίσει το καλύτερο δυνατό ρόστερ, αναμένοντας τουλάχιστον τρεις ακόμη προσθήκες, τουτέστιν έναν αναπληρωματικό γκολκίπερ, έναν κεντρικό χαφ ως αντί-Νάτχο κι έναν βασικό σέντερ φορ.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Πορτογάλος τεχνικός θα συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες στους παίκτες που βρίσκονται μαζί του στην Πολωνία, προκειμένου όταν έρθει η ώρα της τελικής επιλογής να «κόψει» τους λιγότερο χρήσιμους. Στο σημερινό (Τετάρτη 3/7, 18.00, Novasports4) φιλικό με αντίπαλο τη Λέγκια Γκντανσκ, θα έχει στη διάθεσή του και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, αλλά όχι τον Χιλάλ Σουντανί. Ο προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, διεθνής εξτρέμ, θέλει τον χρόνο του, προκειμένου να ενταχθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα, απολύτως καλά.

Γι' αυτό το λόγο δεν πρόκειται να αγωνιστεί ούτε σήμερα, αλλά ούτε και στο μεθαυριανό (Παρασκευή 5/7) παιχνίδι με τη Γιαγκελόνια. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν μεταξύ τεχνικής ηγεσίας και ιατρικού τιμ, ο πρώην παίκτης της Νότιγχαμ, ο οποίος έως τώρα έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, έστω και μέσα από τις προπονήσεις, θα ντεμπουτάρει στα δύο φιλικά επί αυστριακού εδάφους. Είτε με αντίπαλο τη Ντιναμό Κιέβου (8/7), είτε με το Αμβούργο (10/8).

Ο 31χρονος παίκτης έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλες προσδοκίες με την ταχύτητα, την άρτια τεχνική του κατάρτιση και τη φαντασία στο παιχνίδι του, αναμένεται να χτυπήσει δυνατά την πόρτα της ενδεκάδας, αλλά για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί λεπτό χειρισμό και προφύλαξη. Μέχρι τότε, οι νέοι που φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει θέση στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν είναι ο Ρούμπεν Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, ο Βαλμπουενά στα «φτερά» της επίθεσης και ο Φιορίν Ντουρμισάι στη θέση του σέντερ φορ.

Στο μεταγραφικό σκέλος, ακούγεται ξανά για την επίθεση το όνομα του Σλιμανί, συμπατριώτη και συμπαίκτη του Σουντανί στην Εθνική Αλγερίας, ο οποίος πρόκειται να φύγει από τη Φενέρ και να επιστρέψει στη Λέστερ, μέχρι να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

SuperLeagueπροετοιμασίαΕλ Αραμπί ΣουντανίποδόσφαιροΟλυμπιακός