Αθλητισμός | 15.07.2019 10:36

ΑΕΚ: Το «ναι» του Ολιβέιρα για τη φανέλα με το «9» και το κρίσιμο ραντεβού για Βέρντε!

Newsroom

Μπορεί να καθυστέρησε σημαντικά (χάνοντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ), ωστόσο η περίπτωση του Νέλσον Ολιβέιρα επιβεβαίωσε τη ρήση, πως το… καλό πράγμα, αργεί να γίνει. Ο διεθνής Πορτογάλος επιθετικός, αφού πήρε το χρόνο του για να «ζυγίσει» τα δεδομένα και τις επιλογές του, αποδέχθηκε εντέλει την πρόταση που του κατέθεσε προ δεκαημέρου η ΑΕΚ και πλέον προβάρει τη φανέλα της με το «9».

Αυτό που απομένει πλέον για να «κλειδώσει», η πιο σημαντική (έως τώρα) εφετινή μεταγραφή της «Ένωσης», είναι να φιξαριστούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τη Νόριτς (αναμένεται να τον αφήσει ελεύθερο, καταβάλλοντας ένα μικρό, οφειλόμενο προς τον ίδιο ποσό) κι εν συνεχεία να έρθει ο 27χρονος φορ στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2021 (με πιθανή οψιόν για συν ένα χρόνο) κι απολαβές -που μαζί με τα μπόνους και την εφορία- θα φτάνουν ετησίως περίπου τα 2,1 εκατ. €! Στο πιο «ακριβό» deal της νεότερης εποχής Μελισσανίδη στην ΑΕΚ!

Ο 17 φορές διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας Νέλσον Ολιβέιρα, μετράει 58 γκολ και 14 ασίστ σε 259 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του, με τις φανέλες των Ρεν, Πάσος Φερέιρα, Λα Κορούνια, Ρίο Αβε, Νότινγχαμ Φόρεστ, Μπενφίκα, Σουόνσι, Ρέντινγκ και Νόριτς.

Από εκεί και πέρα στην ΑΕΚ σκοπεύει να κάνει λίγο ακόμη υπομονή στην υπόθεση του Ντανιέλε Βέρντε, για να βρεθεί άκρη με τον ατζέντη του Ιταλού εξτρέμ (Λουίτζι Λάουρο), που ζήτησε ως προμήθεια τον… ουρανό με τ’ άστρα (650.000€), προκειμένου να συναινέσει στο deal της πώλησής του απ’ τη Ρόμα. Οι «κιτρινόμαυροι» επέλεξαν τη «στρατηγική» απόσυρσης και πλέον εκείνος το έχει πάρει πάνω του και πιέζει (ασφυκτικά) για να γίνει η μεταγραφή, είναι ο αθλητικός διευθυντής των «τζιαλορόσι», Τζιανλούκα Πετράκι, που περιμένει εντός της Δευτέρας (15/7) τους εκπροσώπους του Βέρντε, για ένα τελευταίο ραντεβού, προκειμένου να συμφωνήσουν στα τελευταία κομμάτια της συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να έχει σταντ-μπάι κι άλλες δύο περιπτώσεις εξτρέμ, για να μην χαθεί επιπλέον χρόνος.

Τέλος, στις 7 μ.μ. της Δευτέρας (15/7) η ΑΕΚ θα δώσει το τρίτο φιλικό της στην Πολωνία, αντιμετωπίζοντας την ισραηλινή Μακάμπι Νετάνια. Ενα τεστ που θα μεταδοθεί από το Novasports 1 κι αναμένει με ενδιαφέρον κι ο Μιγκέλ Καρντόσο για να αρχίζει να σχηματοποιεί τις σκέψεις του για τις βασικές επιλογές της ενδεκάδας. Αμφίβολη είναι η παρουσία των Λιβάγια και Μπάρκα, που αποχώρησαν απ’ την προπόνηση της Κυριακής με ενοχλήσεις στο ισχίο.

ΑΕΚΝτανιέλε ΒέρντεSuperLeagueΝέλσον Ολιβέιρα