Αθλητισμός | 16.07.2019 01:50

Ολυμπιακός: Τέλος εποχής για Μάντζαρη - Μετακομίζει στην Ούνιξ Καζάν

Newsroom

Οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μάντζαρη χωρίζουν έπειτα από οκτώ χρόνια καθώς ο Έλληνας γκαρντ οδεύει προς τη Ρωσία και την Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη. Πλέον το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις και η καταβολή της αποζημίωσης από τον Ολυμπιακό για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του παίκτη.

Ο 29χρονος playmaker αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2011 στα πλαίσια του παιδομαζώματος που είχε προχωρήσει τότε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με τους Πειραιώτες κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ελλάδας, ενώ ήταν μέρος της ομάδας που κατέκτησε back to back την Ευρωλίγκα. Επιπλέον ήταν παρών και στην κατάκτηση του διηπειρωτικού κυπέλλου. 

Έτσι λοιπόν ο Ντέιβιντ Μπλατ στρέφεται στην απόκτηση παίκτη που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Έλληνα άσσου.

Κλείνει Μπόλντουιν

Οι πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρουν ότι ήδη οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του 23χρονου γκαρντ Ουέιντ Μπόλντουιν ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γιούτα. Όπως όλα δείχνουν θα υπογράψει για 1+1 χρόνια.

Ο 23χρονος γκαρντ το 2016 επιλέχθηκε στο νούμερο 17 του draft από τους Μέμφις Γκρίζλις και εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε σε 33 αγώνες. Τα στατιστικά του είχαν ως εξής: 3,2 πόντοι, 1,4 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στο Πόρτλαντ, όπου εκεί αγωνίστηκε σε 23 παιχνιδιαμε τους Μπλέιζερς.

Τους τελευταίους μήνες πέρασε για πολύ περιορισμένα χρονικά διαστήματα σε Καβαλίερς, Ρόκετς και Πέισερς, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στη θυγατρική των Ράπτορς στη G-League. 

Το reports αναφέρουν ότι είναι καλός αμυντικός, ενώ αν και είναι 1,93 έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών. Ακόμη διαθέτει καλό μακρινό σουτ ενώ είναι αρκετά συνεπής στα καθήκοντα της οργάνωσης του παιχνιδιού.

Για την ιστορία ο Μπόλντουιν ανέβασε στο Twitter ένα σχόλιο στο οποίο αναφέρει το όνομα του Ολυμπιακού.

Μάλιστα στο ίδιο tweet σχολίασε και ένας πρώην ερυθρόλευκος. Ο λόγος για τον Καναδό Κάιλ Γουίλτζερ ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Βαγγέλης ΜάντζαρηςΟλυμπιακός