Αθλητισμός | 18.07.2019 12:35

Γιουβέντους: Ο Ντε Λιχτ πιο ακριβός από τον Φαν Ντάικ! (vid)

Newsroom

Ο Ματάις ντε Λιχτ είναι και επίσημα παίκτης της Γιουβέντους. Αν, μάλιστα, πληρωθούν όλα τα μπόνους που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Γιούβε και Αγιαξ, ο 19χρονος θα γίνει ο πιο ακριβός κεντρικός αμυντικός όλων των εποχών!

Τον Ιανουάριο του 2018, η Λίβερπουλ έδωσε 84,6 εκατομμύρια ευρώ στην Σαουθάμπτον για να κάνει δικό της τον επίσης Ολλανδό Βίρτζιλ φαν Ντάικ, κάνοντας τον τότε τον πιο ακριβό στόπερ της ιστορίας.

Η Γιουβέντους συμφώνησε με τον Αγιαξ για ένα ποσό ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ (αποπληρωμή σε πέντε δόσεις), αλλά και 10,5 σε μπόνους, όπερ σημαίνει ότι η μεταγραφή μπορεί να φτάσει μέχρι τα 85,5, περίπου ένα εκατομμύριο περισσότερο από την μεταγραφή – ρεκόρ του Φαν Ντάικ.

Ο 19χρονος στόπερ, ο οποίος θα παρουσιαστεί την Παρασκευή (19/7) και θα ταξιδέψει με την ομάδα για την τουρνέ στην Ασία, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, ήτοι έως τις 30 Ιουνίου του 2024. Θα εισπράττει περί τα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία όμως θα τεθεί σε ισχύ από το 2021.

T

Ματάις ντε ΛιχτποδόσφαιροΓιουβέντουςμεταγραφέςΒίρτζιλ φαν Ντάικ