Αθλητισμός | 26.07.2019 00:00

Europa League: Ντουνάισκα Στρέντα - Ατρόμητος 1-2 (vids)

Newsroom

Ντουνάισκα Στρέντα - Ατρόμητος 1-2: Ωριμος και αποφασισμένος για την πρόκριση εμφανίστηκε ο Ατρόμητος στο πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, έκανε σπουδαίο παιχνίδι και επικράτησε μέσα στη Σλοβακία της Ντουνάισκα Στρέντα με 2-1 και έχει πλέον ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για να είναι η ομάδα που θα περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Ατρόμητου, ο φοβερός και τρομερός, Χαβιέρ Ούμπιδες. Ο Αργεντινός ήταν απολαυστικός και τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο: σκόραρε με υπέροχο γκολ – έγινε μάλιστα ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης ελληνικής ομάδας που πετυχαίνει τέρμα, μετά τον Βαζέχα -, έδωσε ασίστ, κάλυψε χιλιόμετρα, ήταν σημείο αναφοράς για τους Περιστεριώτες.

Ο Ούμπιδες άνοιξε το σκορ στο 20’, απορροφώντας την πίεση που ασκούσε μέχρι εκείνη την ώρα η Ντουνάισκα. Με διπλή προσπάθεια και υπέροχο βολέ στην κίνηση, άνοιξε το σκορ.

To γκολ του Ούμπιδες

Οι Σλοβάκοι δεν είχαν ψυχραιμία, αλλά η είσοδος του Κ. Βίντα άλλαξε τις ισορροπίες. Ένα λεπτό μετά την εμφάνιση του στο γήπεδο, ο μέσος της Ντουνάισκα ισοφάρισε με φοβερό σουτ εκτός περιοχής (30’).

Το γκολ του Βίντα

Ο Ατρόμητος παρέμεινε συγκεντρωμένος. Με τον Ούμπιδες να αλωνίζει από δεξιά, έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 43’. Ο Αργεντινός σέρβιρε στην περιοχή, ο Βέλλιος δεν μπόρεσε να πλασάρει, αλλά ο επερχόμενος Μανούσος έκανε το 2-1 και έστειλε τον Ατρόμητο με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το γκολ του Μανούσου

Η Ντουνάισκα επιχείρησε στο δεύτερο ημίχρονο να πιέσει τον Ατρόμητο. Αν και η ομάδα του Αναστασίου αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, η αμυντική γραμμή ήταν «γρανιτένια». Στο φινάλε της αναμέτρησης μάλιστα, ο Ατρόμητος είχε ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση, με τον Ρόσα να σουτάρει στο δοκάρι και τον Ούμπιδες να πλασάρει άστοχα στην επαναφορά.

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης (39’ Νάτσος), Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Μανούσος, Ούμπιδες, Ενσικουλού (61’ Ρόσα), Βέλλιος (74’ Καχίλα)

Ντουνάισκα Στρέντα: Γέντλιτσκα, Ρόναν (29’ Βίντα Κ.), Βίντα M., Ραμίρεζ, Κάλμαρ, Οραβετς, Κρούζλιακ, Κόστρνα, Ντίβκοβιτς, Ντέιβις (73’ Μπλάκμαν), Τσμέλικ (60’ Βεσελόφσκι)

Δείτε τα highlights του αγώνα

Ντουνάισκα ΣτρένταΧαβιέρ ΟύμπιδεςποδόσφαιροΑτρόμητοςEuropa LeagueΓιάννης Αναστασίου