Αθλητισμός|29.07.2019 10:49

ΑΕΚ: Παίρνει το ρίσκο να πάει στα ευρωπαϊκά ματς χωρίς άλλο στόπερ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Ψηλός, δυνατός, αλτικός. Μην μπερδεύεστε, δεν διαβάζετε αγγελίες… γνωριμιών. Απλά αυτό είναι το προφίλ του στόπερ που ψάχνει για να πλαισιώσει τους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες, που είναι το βασικό δίδυμο κεντρικών αμυντικών. Στην ΑΕΚ αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο και να προχωρήσουν ως έχουν ως τα ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, με μία εκ των Κραϊόβα ή Χόνβεντ.

Ο Τσιγκρίνσκι μπήκε από το Σάββατο (27/7) σε κανονικό ρυθμό προπόνησης και θα παίξει λογικά στην πρόβα τζενεράλε της Τετάρτης (31/7) με την Μπασάκσεχιρ. Για πρώτη φορά έπειτα από τον τραυματισμό του κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Συν τοις άλλοις, στην ΑΕΚ αισιοδοξούν, ότι θα είναι διαθέσιμος – τουλάχιστον στον πάγκο – ως τις 8 Αυγούστου και ο Οικονόμου.

Τα νέα από τα Σπάτα, έκαναν το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ να προχωρά με αργούς ρυθμούς στην ανεύρεση στόπερ. Επί της ουσίας, δεν υπάρχει τίποτα έστω και λίγο προχωρημένο, πέρα από απλή εξέταση προτάσεων και επιλογών. Στην ΑΕΚ έκριναν, ότι πρέπει να δώσουν και άλλο χρόνο, ώστε να βρουν κάποια επιλογή στα δικά τους οικονομικά μέτρα.  

Ισως στο μεσοδιάστημα να περιμένουν και εξελίξεις με τον Τσόσιτς. Ο Σέρβος παραμένει παροπλισμένος στα Σπάτα και υπάρχουν κινήσεις για να βρει ομάδα στο εξωτερικό, ώστε να παραχωρηθεί ως ελεύθερος ή δανεικός με οψιόν αγοράς. Μέχρι τώρα, όποιες ομάδες έχουν ενδιαφερθεί, έκαναν πίσω. Εύλογο ως ένα σημείο, από τη στιγμή που η ίδια η ΑΕΚ, έχει τον Τσόσιτς στα αζήτητα.

Ο Σέρβος έχει συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια. Υπήρξε μια φιλολογική κουβέντα περί επιστροφής του στην ΑΕΚ, ώστε να κλείσει εκ των έσω το θέμα του στόπερ, αλλά όσα είχε μάθει το προηγούμενο διάστημα ο Καρντόσο τον έκαναν αρνητικό. Τον Τσόσιτς βαραίνουν και πολλά παράπονα για την εξωγηπεδική του ζωή.

Δεδομένο πάντως είναι, ότι η παραμονή των Τσόσιτς και Μοράν στα Σπάτα, κρατά καθηλωμένα κοντά στα 800.000 ευρώ για την ΑΕΚ. Ένα πολύ καλό συμβόλαιο δηλαδή για τα «κιτρινόμαυρα» στάνταρ. Για τον Ισπανό μάλιστα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, δεδομένου πως δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ενδιαφέρον.

Στη Μάλαγα όπου παραχωρήθηκε δανεικός, πέρασε και δεν…ακούμπησε και το όνομα του δεν συγκινεί ούτε σε μικρές ομάδες της Ισπανίας. Στην αναμονή βρίσκονται για εύρεση ομάδας και νεαροί όπως οι Γιούσης, Τσέλιος, με πιθανό προορισμό την Καλαμάτα.

ΑΕΚποδόσφαιροΌγκνιεν ΒράνιεςΝτμίτρο ΤσιγκρίνσκιΟύρος Τσόσιτς