Αθλητισμός|03.08.2019 13:27

Μαρία Σάκκαρη: «Πετάει» στο Σαν Χοσέ και «βλέπει» τελικό (vid)

Newsroom

Παράλληλα με τον Στέφανο Τσιτσιπά που μαγεύει στην Ουάσινγκτον, εκπληκτική είναι η πορεία και της Μαρίας Σάκκαρη. Η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά του Σαν Χοσέ για δεύτερη σερί σεζόν, επικρατώντας με 2-1 (6-1, 6-7, 3-6) της Ελίνα Σβιτολίνα με μια φοβερή ανατροπή.

Η Σάκκαρη έχανε με 1-6, 2-5, ήρθε αντιμέτωπη με τέσσερα match point όμως δεν το έβαλε κάτω και έφτασε σε μια απίστευτη ανατροπή εις βάρος της Σβιτολίνα για να προκριθεί στις τέσσερις καλύτερες παίκτριες του Silicon Valley Classic. Βρέθηκε μια ανάσα από το να υποστεί μια «βαριά» ήττα, στο τέλος της ημέρας όμως, έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά πανηγύρισε μια από τις σημαντικότερες νίκες της στη φετινή σεζόν και μια από τις πιο «γλυκές» στην καριέρα της.

Η Σάκκαρη, νούμερο 30 στον κόσμο, θα διεκδικήσει τα μεσάνυχτα (στις 12.00 το βράδυ) τη δεύτερη διαδοχική πρόκρισή της στον τελικό του Σαν Χοσέ, όπου μέχρι τώρα έχει παίξει τον μοναδικό τελικό της σε Premier διοργάνωση και σημαντικότερο στην καριέρα της. Εκεί θα αναμετρηθεί με την 25χρονη Κινέζα Σασάι Ζενγκ, νούμερο 55 στην κατάταξη.

Η συνεισφορά του Τομ Χιλ

Καθοριστική πάντως για την ανατροπή της Σάκκαρη, υπήρξε η παρέμβαση του προπονητή της Τομ Χιλ. Την ώρα που η Μαρία ήταν πίσω στο σκορ με 1-6, 1-4, κάλεσε στο court τον κόουτς της που αρχικά προσπάθησε να την ηρεμήσει και στη συνέχεια της ζήτησε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό κόντρα στην Ουκρανή και να μην της «δώσει» απλά το ματς.

Της είπε να συγκεντρωθεί σε κάθε πόντο και να θυμηθεί τον τελικό του Ραμπάτ, όπου κι εκεί έκανε την ανατροπή από το 2-6, 2-4 και πήρε τη νίκη κόντρα στην Τζο Κόντα.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

T

ΤένιςΣπορΜαρία Σάκκαρη