Αθλητισμός | 05.08.2019 22:43

Οι 10+1 ακριβότερες μεταγραφές αμυντικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου (pics)

Γιάννης Πολίτης

Όλοι λένε ότι για να επιτύχει μία ομάδα ποδοσφαίρου πρέπει να έχει στις τάξεις της έναν αμυντικό ηγέτη, έναν παίκτη που να δεσπόζει στα χαφ αλλά και έναν σέντερ φορ που θα σκοράρει κατά ριπάς.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες η απόκτηση του Ολλανδού αμυντικού Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αποτελούσε την πιο δαπανηρή μεταγραφή στόπερ στην ιστορία. Ωστόσο κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει μιας και στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Χάρι Μαγκουάιρ ο οποίος ανακοινώθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το ethnos.gr παρουσιάζει το Τοp 10 +1 των ακριβότερων μεταγραφών αμυντικών στην ιστορία του ποδοσφάιρου

1) Χάρι Μαγκουάιρ: Μήλον της Έριδος για τις δύο του Μάνστεστερ

Η μετακίνηση του διεθνούς αμυντικού Χάρι Μαγκουάιρ μονοπώλησε για πολύ καιρό τα πρωτοσέλιδα μιας και αποτέλεσε τον διακαή πόθο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος θεώρησε ότι θα μπορούσε μαζί με τον Βίκτορ Λιντέλοφ να συνθέσουν ένα απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο. Κάποια στιγμή φάνηκε να μπαίνει στη διεκδικήσή του και η Μάντσεστερ Σίτι χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν η Γιουνάιτεντ «ξηλώθηκε» και απέκτησε τον πρώην παίκτη της Λέστερ αντί 87 εκατομμυρίων ευρώ.

2) Βίρτζιλ Φαν Ντάικ - Ο κύριος 84,5 εκατ. ευρώ!

Ο Γιούργεν Κλοπ είχε διαγνώσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική διάταξη της Λίβερπουλ και το αντίδοτο άκουγε στο όνομα Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο διεθνής Ολλανδός αμυντικός άφησε το λιμάνι του Σαουθάμπτον για εκείνο του Λίβερπουλ και μέσα σε 1,5 χρόνο όχι μόνο κατάφερε να γίνει ο ηγέτης της άμυνας των Ρεντς αλλά σήκωσε το ιερό δισκοπότηρο του Champions League. Όσο για το ποσό της μεταγραφής του; Έφτασε τα 84,5 εκατ. ευρώ.

3) Λούκας Ερνάντες - Με 80 εκατ. ευρώ στην Μπάγερν

Ο Μπιξάν Λιζαραζού διέπρεψε για χρόνια στο αριστερό άκρο της άμυνας της Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί αναζητούσαν έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό ο οποίος θα μπορούσε να παίξει με συνέπεια και ως αριστερό στόπερ και διάλεξαν τον Γάλλο διεθνή της Ατλέτικο Μαδρίτης. Για να τον κάνουν κάτοικο Μονάχου πλήρωσαν στους Ροχιμπλάνκος 80 εκατ. ευρώ.

4) Ματάις Ντε Λιχτ - Στη «Γηραιά Κυρία» με 75 εκατ. ευρώ

Προϊόν της σπουδαίας ακαδημίας του Άγιαξ, ο Ματάις Ντε Λιχτ στα 18 του χρόνια, ως άρχηγός του Άγιαξ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Οι εμφανίσεις του την περσινή χρονιά αποτέλεσαν το εισιτήριο για την μεταγραφή των 75 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους, η οποία ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τη Γιουβέντους. Ο Ντε Λιχτ θα αγωνίζεται με τους πρωταθλητές Ιταλίας για τα επόμενα χρόνια. Πάντως η συμφωνία περιλαμβάνει 10,5 εκατ. ευρώ σε μπόνους, όπερ σημαίνει ότι η μεταγραφή μπορεί να φτάσει μέχρι τα 85,5 εκατ. ευρω

5) Εϊμερίκ Λαπόρτ - Με 65,2 εκατ. ευρώ έγινε «Πολίτης»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναζητούσε έναν αξιόπιστο αμυντικό για την άμυνα της Σίτι. Εν τέλει κατέληξε στην επιλογή του Γάλλου με βασικές ρίζες Εμερίκ Λαπόρτ. Για να κάμψει τις αντιστάσεις της Ατλέτικ Μπιλμπάο οι «Πολίτες» πλήρωσαν 65,2 εκατ. ευρώ. Πλέον μαζί με τον Οταμέντι συνθέτουν ένα αξιόπιστο αμυντικό δίδυμο.

6) Μπενζαμέν Μεντί - Με 57,5 εκατ. ευρώ στη Σίτι

Τι και αν βρίσκεται ήδη δύο χρόνια στο ρόστερ της Μάνστεστερ Σίτι, ο Γάλλος αμυντικός δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια εξαιτίας πολλών προβλημάτων τραυματισμού.

7) Κάιλ Γουόκερ - 57 εκατ. ευρώ για τα «μάτια του μόνο»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πριν από δύο χρόνια ξόδεψε 57 εκατ. ευρώ για να πείσει τον Κάιλ Γουόκερ να αφήσει την Τότεναμ και να γίνει κάτοικος Μάντσεστερ. Τελικά πέτυχε τον σκοπό του και ο διεθνής αμυντικός πήρε σπίτι του τη φανέλα βασικού. 

8) Άαρον Ουάν-Μπισάκα - 55,7 εκατ. ευρώ

Είναι 21 ετών, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με την Εθνική Ομάδα της Αγγλίας - παρά μόνο με τις μικρές Εθνικές - και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε την Κρίσταλ Πάλας με 55,7 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

9) Τζον Στόουνς - Με 55,6 εκατ. ευρώ από την Έβερτον στη Σίτι

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όσα χρόνια βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Μάντσεστερ Σίτι μας έχει συνηθίσει σε ακριβές μεταγραφές. Μία τέτοια ήταν και του αμυντικού της Έβερτον Τζον Στόουνς με 55,6 εκατ. ευρώ. Ο Στόουνς έχει ενεργό ρόλο στην πορεία των πολιτών την τελευταία τριετία.

10) Νταβίντ Λουίζ - Παριζιάνος με 49,5 εκατ. ευρώ

Οι Άραβες της Παρι σεν Ζερμέν είναι γνωστό ότι δεν «φείδονται» χρημάτων και έτσι έδωσαν το 2014, 49,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο αμυντικό Νταβιντ Λουίζ από την Τσέλσι. Ο Βραζιαλιάνος στόπερ αποτελεί μία αξιόπιστη επιλογή στην άμυνα των Παριζιάνων. Ωστόσο ο Λουίζ δεν μακροημέρευσε στο Παρίσι μιας και δύο χρόνια μετά επέστρεψε ξανά στην Τσέλσι.

Bonus

11) Φερλάντ Μεντί - Στη «Βασίλισσα» με 48 εκατ. ευρώ

Η Λυών εδώ και χρόνια τροφοδοτεί με παίκτες τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κάτι τέτοιο έγινε και τη φετινή χρονιά με τον αριστερό μπακ Φερλάντ Μεντί. Ο Μεντί που το καλοκαίρι του 2017 είχε ακουστεί ακόμα και για τον Ολυμπιακό εδώ και λίγες μέρες αποτελεί μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 48 εκατ. ευρώ. Μάλιστα την απόκτησή του είχε ζητήσει με θέρμη ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Εϊμερίκ Λαπόρτ Άαρον Ουάν-ΜπισάκαΒίρτζιλ φαν ΝτάικΦερλάντ ΜεντίΛούκας ΕρνάντεςμεταγραφέςΝταβίντ ΛουίζποδόσφαιροΧάρι ΜαγκουάιρΜπενζαμέν ΜεντίΚάιλ ΓουόκερΤζον Στόουνς