Αθλητισμός|16.08.2019 19:21

Κύργιος: Του επιβλήθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του ATP

Newsroom

Ο Νικ Κύργιος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ακόμα και για αρνητικό λόγο. Ο ελληνοαυστραλός τενίστας κατέχει... δικαιωματικά την δεύτερη θέση της λίστας των «κακών παιδιών» του παγκοσμίου τένι.

Μετά τα όσα έκανε στον αγώνα με τον Κάρεν Κατσάνοφ στο τουρνουά του Σινσινάτι επιβλήθηκε στον Κύργιο πρόστιμο 113.000 δολαρίων που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην καριέρα του από την ATP.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά τα όσα έκανε και κυρίως μετά τα όσα είπε προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Φέργκους Μέρφι. Μεταξύ άλλων τον αποκάλεσε «γαμ...ο εργαλείο» και έφτυσε προς την κατεύθυνσή του. Επίσης πέταξε ένα μπουκάλι και έσπασε δύο ρακέτες.

Άγγιξε το... ρεκόρ του Φονίνι

Το πρόστιμο των 113.000 που του επιβλήθηκε, πλησιάζει στο ρεκόρ της ιστορίας του αθλήματος. Ήταν το 2017, όταν ο Ιταλός Φάμπιο Φονίνι τιμωρήθηκε με 120.000  δολάρια για το ξέσπασμά του, που ήταν προς γυναίκα διαιτητή.

Τρεις φορές μεγαλύτερο από το έπαθλο

Το ποσό είναι σχεδόν τρεις φορές τα χρήματα που πήρε ο Κύργιος, ενώ θα ακολουθήσουν νέες συσκέψεις προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο επιπλέον τιμωρίας αποκλεισμού από το τουρ καθώς μόνο μέσα στο 2019 ο Κύργιος έχει κάνει πολλά και σοβαρά επεισόδια που αποτελούν δυσφήμιση για το άθλημα.

ATP ΣινσινάτιΣπορΝικ Κύργιος