Αθλητισμός|23.08.2019 09:04

ΑΕΚ: Σε δυσμενή θέση ο Μιγκέλ Καρντόσο μετά το χαστούκι από Τραμπζονσπόρ

Newsroom

Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση βρίσκεται στο ξεκίνημα κιόλας της σεζόν ο Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση δεδομένου ότι ένας βασικός στόχος της ομάδας μοιάζει να χάνεται από τον Αύγουστο.

Η βαριά εντός έδρας ήττα (1-3) από την Τραμπζονσπόρ για τα πλέι οφ του Europa League και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από τους ομίλους (κάτι που σημαίνει, πέραν του γοήτρου, και σημαντική απώλεια εσόδων) προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στην Ενωση και βάζει τον Καρντόσο σε θέση... άμυνας καθώς καλείται άμεσα να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται τόσο για την ομάδα του όσο και για τον ίδιο προσωπικά.

Αλλωστε, με το «καλημέρα» της επομένης από το χαστούκι της Τραμπζονσπόρ, δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου θέλουν τον Καρντόσο να τελεί πλέον υπό κρίση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Live Sport» η θέση του Καρντόσο στον πάγκο της ΑΕΚ είναι πλέον υπό κρίση, καθώς μπορεί αυτή τη στιγμή να μην φαίνεται να ανοίγει θέμα προπονητή, όμως είναι σαφές πως τα ματς που έρχονται μπορούν να δρομολογήσουν εξελίξεις, στην περίπτωση που η Ένωση συνεχίσει να έχει την ίδια εικόνα, όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Ο Καρντόσο αυτή τη στιγμή έχει τη στήριξη της διοίκησης, αλλά θα πρέπει να... βοηθηθεί και από τα αποτελέσματα, ώστε να υπάρξει απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη στο έργο του. Διαφορετικά, όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν πιθανά, ακόμη κι εκείνο της σκέψης για αντικατάστασή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Επίσης, σε ρεπορτάζ του sport-fm.gr τονίζεται ότι «παρά τον μεγάλο προβληματισμό που υπάρχει στις τάξεις της διοίκησης της ΠΑΕ, δεν έβγαινε μέχρι και χθες αργά το βράδυ κάποια πρόθεση για αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον του Καρντόσο στον πάγκο. Δύσκολα, από ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει κάποια δραστική παρέμβαση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη αυτή τη στιγμή».

Ωστόσο όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «είναι σαφές πως πλέον ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται υπό κρίση. Και παρότι η διοίκηση αναγνωρίζει πως η διαφορετικής φιλοσοφίας ομάδα που… εξήγγειλε ο Καρντόσο χρειάζεται χρόνο, αν δεν υπάρξει άμεσα εμφανής πρόοδος στην εικόνα της ομάδας και φυσικά τα ανάλογα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν μια απόφαση για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία».

ΑΕΚποδόσφαιροΜιγκέλ Καρντόσο